Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dyskusja po AMA o Funboxie 10 i rozróżnieniu modeli z Wi-Fi 6E oraz Wi-Fi 7

ROZWIĄZANE

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2429
  • 9341
  • 36

@MrPepkanapisał(-a)

@pirenej Ja nie dobrałem tego obrazka, z automatu mi taki dobrało xD

no widzisz, nie tylko u ludzi takie przekonanie

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 22
  • 60
  • 0

Wyjaśniałem na innych forach i socialach skąd taki nick u mnie i to nie ma nic wspólnego z kobiecością no, ale OK xD

• 2429
  • 9341
  • 36

skąd?

• 22
  • 60
  • 0

Już offtopowo się robi, ale OK
Nick się wziął stąd, że lubię napój Pepsi, a u mnie w regionie na Pepsi mówi się Pepka i stąd ten nick 🙂

• 2429
  • 9341
  • 36

max, czy zwykłą?

• 22
  • 60
  • 0

Zwykła i Twist

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7152
  • 29248
  • 232

@MrPepkanapisał(-a)

@j131 Tylko problem polega na tym iż nie ma prawnego obowiązku korzystania z jedynego słusznego routera ISP jakim jest Funbox, są tacy co chcieliby przekierowania portów etc robić na swoim routerze do czego mają prawo, a operator im to blokuje uniemożliwiając przestawienie Funboxa w tryb bridge i utrudniając zamianę na sam ONT przez co zmusza swoich abonentów do używania Funboxa. To jakie inne funkcjonalności ma Funbox nie ma kompletnego znaczenia, liczy się stan prawny, a stan prawny jest taki, że operator zmusza abonentów do korzystania ze swojego sprzętu co jest niezgodne z prawem

A co do drugiej części zdania to wynika to z nieświadomości wielu ludzi którzy nie znają swoich praw albo też nie wiedzą jak skutecznie dochodzić swoich praw w sądzie przez co szybko się poddają

Nie blokuje, co najwyżej utrudnia, i to nie tak znowu bardzo. Słyszy się że inni utrudniają bardziej. Problem ukrytych opłat to osobna sprawa, i tu się zgadzam (co zresztą wielokrotnie artykułowałem), że jest to praktyka naganna. Tyle że IMHO jej źródła są w marketingu i chorym przeświadczeniu, że przedstawienie konkurencyjnej i zarazem klarownej oferty jest złą strategią marketingową. Stąd maksymalne zakręcenie wszystkich opłat i zasad, tak żeby wszyscy byli na warunkach jakichś promocji i umów wiązanych. Też mi się to nie podoba, ale skoro jest tolerowane przez rynek, to jedynie ponarzekać sobie mogę.

Skoro uważasz, że coś jest niezgodne z prawem (co wprost piszesz), to co za problem zgłosić sprawę do odpowiedniego rzecznika praw czy urzędu kontroli? Skoro jesteś taki przekonany to zgłoś. Gdyby zwietrzono możliwość ukarania, to jestem pewien że już by się to zadziało. Były precedensy w innych kwestiach, w tej jakoś sprawy idą w przeciwnym kierunku.

A skoro chcesz żeby się do ciebie zwracać zgodnie z płcią, to najlepiej zmień sobie awatar na męski, to jest jeszcze łatwiejsze.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1230
  • 4999
  • 24

@MrPepkaPrzede wszystkim przepraszam, że wziąłem Cię za kobietę.

Po 2 z załączonego tekstu nic nie wynika.  A jeżeli uważasz inaczej to hmmm, trudno.  Możesz zacząć walczyć w sądzie ze wszystkimi operatorami ;). Swoją mogłeś też przytoczyć konstytucję:).

A tak serio, to o publicznym IP nic tam nie ma. Bez publicznego IP bez problemu osiągniesz wszystkie założenia twojego postu.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 659
  • 2784
  • 5

Widzę że spora dyskusja się rozwinęła a ja chciałem tylko żeby internetowe zamówienie FB 10 przy podpisywaniu umowy było bezobsługowe to znaczy nie wymagało kontaktu z konsultantem w celu upewnienia się że dostaniemy model z wifi 7 a nie 6e 🙂

• 2429
  • 9341
  • 36

no cóż, funboks jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiadomo, na co się trafi. Podobnie jest ze smartfonami. Bywają modele, z których mogą być pamięci UFS 3.0 lub UFS 4.0 i też nie wiadomo, na co się trafi.