- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
miesiąc temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
miesiąc temu
Duży bufferbloat na Funbox 10
Można sobie wymienić router? myślałem, że trzeba korzystać z tego fb który oni dają. Co do ograniczenia prędkości to mam karte 1gbps w komputerze i to dlatego.
miesiąc temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
miesiąc temu
Na tym routerze (zabytek) co mam obecnie to tylko mogę z prędkością tyle uzyskać, żeby było +0ms może max 45M.
światłowód T-Mobile.
miesiąc temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
miesiąc temu
Do oferty 8/1 nie ma alternatywy dla FB10. Skoro masz tylko karty 1Gbit to oczywiście więcej nie wyciągniesz - to jest jasne.
To na co narzekasz rozwiązuje się stosując odpowiednią politykę QoS. Skoro FB nie eksponuje ustawień do tego, a nie da się go zastąpić, to jedynym wyjściem jest przycinanie łącza przed FB i na tym etapie wymuszanie własnej polityki QoS. To się da zrobić, ale jak to zależy od wielu czynników - w tym Twojej determinacji, sposobu używania sieci przez innych użytkowników twojego łącza i budżetu który chciałbyś na to przeznaczyć.
To na co narzekasz rozwiązuje się stosując odpowiednią politykę QoS. Skoro FB nie eksponuje ustawień do tego, a nie da się go zastąpić, to jedynym wyjściem jest przycinanie łącza przed FB i na tym etapie wymuszanie własnej polityki QoS. To się da zrobić, ale jak to zależy od wielu czynników - w tym Twojej determinacji, sposobu używania sieci przez innych użytkowników twojego łącza i budżetu który chciałbyś na to przeznaczyć.
2 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2 tygodni(e) temu
@atlas_cudow napisał(-a)
Ten test nie pokazuje rzeczywistej szybkości transferu. Dla przykładu u mnie w ofercie 1000Mbps na powyższym teście ledwo 400 pokazuje. Na Speed test wykręcam 940Mbps.
oczywiście że pokazuje 🙂
2 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2 tygodni(e) temu