- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder Samsung ICU 100 obniża prędkość WIFI 5GHz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadzam się, kwestia pasma to nie temat tego wątku. Tylko że, ja mam odpalony jeden dekoder, może być nawet na kanale SD, a prędkość WIFI 5GHz nie wyciągnie wtedy więcej niż 70-80 Mbps. Gdzie przy wyłączonym dekoderze jest 200...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DżejkobMoże być coś nie tak z kablem miedzy ICU a routerem jeszcze możesz wykonać to z linku http://www.orange.pl/kid,4004953602,id,4004953716,title,Orange-FunBox-30-podzial-pasma-WiFi-,helpart...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim
Pasmo WIFI mam rodzielone, inaczej nie byłym w stanie łatwo porównywać prędkości 2.4 i 5 GHz. Czym miałoby być to "coś nie tak" z kablem? Nie wiem jak jakość kabla mogłaby wpływać na opisany przeze mnie problem i objawy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DżejkobTo podlać pod kabel od sagemcoma a wtedy się przekonasz a jak nie to zgłoś problem do BOK
Pokaz test http://www.speedtest.pl/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dżejkob nadal nic nie wiemy 🙂 zablokuj 5ghz dla konkretnych mac adresów i spróbuj zrobić test na urządzeniu które jest na białej liście 🙂 O ile to coś to potrafi a nie wiem bo swoje fb2 wyrzuciłem zaraz po instalacji.
Widzę po problemach że orange łaczy teorie z praktyką 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim
Kurczę, wydaje mi się, że jednak możesz mieć rację z tym kablem 😐 Zrobiłem test, zamieniłem miejscami oba dekodery i teraz problem powoduje UHD 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DżejkobCzasem kablem może być źle zarobiony i taki problem będzie jak piszesz. Jak widzisz zamiana spowodowała ze jest teraz gdzie indziej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim nie rozumiem co ma kabel do połączenia Wi-Fi.
@Piotrekk85 Przy VDSLu może obcinać Internet, ponieważ fizycznie modem synchronizuje się np. na 50 Mbit/s, ale przy światłowodzie nie ma tego problemu. ONT(czy to w Funboxie czy oddzielny) łączy się z OLT w (nie jestem tego pewny) każdym przypadku na 2488Mb/s(down) i 1244Mb/s(up). Więc nawet 3 dekodery ICU i kanały 4K nie powinny obniżać prędkości internetu.
Transmisja TV jest na innych VLANach niż internet - TV i Internet są od siebie odseparowane.
@Dżejkob u mnie też się tak dzieje przy FB2.0+ONT i ICU100. Prędkość Wi-Fi spada o połowę. Podczas HD jest to około 191 Mbit/s a podczas 4K jest około 100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś