- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ma tym routerze da się ustawić tryb Bridge pod VDSL ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po 10-minutowej walce udało, się zrobić poprawny Tryb Bridge pod vdsl2 przed całą procedurą przywracamy router do ustawień fabrycznych. Wszystko wykonujemy na porcie 1.
1 Po przywróceniu routera zmieniamy hasło z admin na inne minimum 8 znaków i zapisujemy.
2 W ustawieniach zaawansowany zakładka "WAN" usuwamy wszystko na podanym zdjęciu.
3 Tworzymy nowe profile podane na zdjęciu drugim.
4 Na koniec odłączamy kabel LAN od komputera/laptopa i routera DGT.
5 Teraz podłączamy kabel do portu LAN 1 w routerze DGT i do własnego routera do portu WAN.
6 Na sam koniec wpisujemy login i hasło od Neostrady i oczywiście PPPoE w naszym routerze.
@Mikołajmoże to się nadaje do bazy rozwiązań?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
DGT VDSL2 FG4 JAKO BRIDGE PPPoE📢🆘
@Anonim, jeśli wierzyć temu to tak - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2242445.html
Sam niestety nie testowałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ViPER napisał(-a):@vdsl2, jeśli wierzyć temu to tak - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2242445.html
Sam niestety nie testowałem.
@ViPERBawiłem się tym ale jakoś nie mogę tego spiąć z Netgear r7800, bo coś piszą o tomato ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak pisałem, ja tego nigdy robiłem, kiedy miałem ten modem - nie było mi potrzebne.
Niestety nie pomogę 😞
Tam są configi, więc może uda Ci się coś wykombinować modyfikując je do swoich potrzeb.
EDIT:
@Anonim, a udało Ci się ustawić bridge tak aby połączenie zainicjować przykładowo na kompie przez połączenie szerokopasmowe? Jeśli tak to pozostaje raczej walka z drugim urządzeniem.
Z tego co widzę w trybie bridge DGT nie ma zbyt wielu ustawień, które mogą wpływać na problem w komunikacji z drugiego routera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po 10-minutowej walce udało, się zrobić poprawny Tryb Bridge pod vdsl2 przed całą procedurą przywracamy router do ustawień fabrycznych. Wszystko wykonujemy na porcie 1.
1 Po przywróceniu routera zmieniamy hasło z admin na inne minimum 8 znaków i zapisujemy.
2 W ustawieniach zaawansowany zakładka "WAN" usuwamy wszystko na podanym zdjęciu.
3 Tworzymy nowe profile podane na zdjęciu drugim.
4 Na koniec odłączamy kabel LAN od komputera/laptopa i routera DGT.
5 Teraz podłączamy kabel do portu LAN 1 w routerze DGT i do własnego routera do portu WAN.
6 Na sam koniec wpisujemy login i hasło od Neostrady i oczywiście PPPoE w naszym routerze.
@Mikołajmoże to się nadaje do bazy rozwiązań?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Zostało oznaczone więc już jest. Trzeba przyznać, że z tymi obrazkami to dokładna instrukcja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś