- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy z LiveBox 2.0 można zrobić Router
Witam! Tak jak w pytaniu z tego co wiem by zrobić z urządzenia router to musi mieć port WAN który z czterech portów w LiveBoxie to Port WAN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TurboDiesel19Szczerze? Nie opłaca się. To przeróbka (jeśli wyjdzie) nie warta uwagi. Proteza, gdyż to jest router przeznaczony głównie do obsługi technologii ADSL (przyłącze miedziane i sygnał z centrali )
Sam router symboliczny dla Kowalskiego i ma mało opcji ustawień.Wifi śmieszne, bo tylko 2,4 w N
Lepiej kupić coś na rynku...
Swoją drogą musiał kiedyś obsługiwać WAN (na porcie 1 switcha po odpowiedniej konfiguracji w menu modemu), bo daaawno temu uśmiałem się z faktu, że był przeznaczony do FTTH 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@TurboDiesel19Szczerze? Nie opłaca się. To przeróbka (jeśli wyjdzie) nie warta uwagi. Proteza, gdyż to jest router przeznaczony głównie do obsługi technologii ADSL (przyłącze miedziane i sygnał z centrali )
Sam router symboliczny dla Kowalskiego i ma mało opcji ustawień.Wifi śmieszne, bo tylko 2,4 w N
Lepiej kupić coś na rynku...
Swoją drogą musiał kiedyś obsługiwać WAN (na porcie 1 switcha po odpowiedniej konfiguracji w menu modemu), bo daaawno temu uśmiałem się z faktu, że był przeznaczony do FTTH 😉
Przepraszam Ale nie rozumiem to LiveBox ma port WAN czy nie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TurboDiesel19Ma, konfigurowalny (jak niektóre urządzenia tego typu z modemem ADSL na pokładzie). Nie wiem czy akurat Twój ma odpowiedni soft do tego (bo i tak może być, że nie), ale poszukaj w menu ustawień zamieniających 1 port switcha w WAN
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odpowiedź😀