Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy mój FB 6 się psuje ?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 200
  • 699
  • 0

Czy mój FB 6 się psuje ?

Dziś włączyłem swojego FB 6 ok godz 14;45 .

Po ok 15 minutach pracy FB6 zerwał połączenie .

Pierwsza od dołu dioda migała na biało , pierwsza od góry dioda migała na pomarańczowo . Srodkowa dioda nie migała .

Za poradą pani z infolinii na chwilę wyłączyłem i włączyłem ponownie FB6 . Połączenie zostało nawiązane poprawnie , ale taki stan trwał tylko do godz 18 . Znów stało się to samo co opisałem na początku posta .. Przed chwilą odstawiłem FB6 na bok a podłączyłem własny router - TPLINK AX1500. Na razie połączenie na tplink-u działa .

Czy możliwe że mój FB6 się psuje ? Używam go od 13 XI .

A  może psuje się zewnętrzny ONT ? A może wraz z nadejściem mrozu światłowód źle łączy ? Z góry dzięki za porady .

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14152
  • 58201
  • 705

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcd  jeśli TPlink działa, to warto sprawdzić czy stabilnie. Jeśli tak, podłącz FB i myślę, że to była jakaś dziwna akcja na sofcie, skoro analogicznie zachowywały się modemy w różnych miejscach.

Szkoda tylko, że w dzień i z zaskoczenia 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 ODPOW. 24

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29502
  • 271

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcd obserwuj tplinka, jeśli będzie dobrze przez dłuższy czas to raczej winny będzie FB 6, możesz wtedy go wymienić np. w salonie. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19516
  • 56458
  • 767

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcd raczej podejrzewam, że mógł się aktualizować. Skoro go wyłączasz, to nie miał kiedy pobrać aktualizacji. Zazwyczaj aktualizacje są wykonywane nocą, pod warunkiem, że router jest włączony.

• 200
  • 699
  • 0

Czy mój FB 6 się psuje ?

Ta aktualizacja , która zmieniła wygląd panelu konfiguracyjnego

FB6 na ''kafelki '' , to u mnie już była przed nowym rokiem .

Czy teraz pojawiła się u was następna jakaś aktualizacja ?

• 7197
  • 29502
  • 271

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcd  jeśli chodzi o wygląd to nie nic nowszego nie było, masz najnowszy, podaj numer softu, zobaczymy czy masz najnowszą łatkę.

@ketrasaArtur podczas aktualizacji wszystkie diody zapalają się na biało, po czym wszystkie migają na pomarańczowo, następnie gasną i włączają się te od aktywnych usług (zaobserwowałem to dwa razy, po czym za każdym razem była nowa wersja softu).

• 200
  • 699
  • 0

Czy mój FB 6 się psuje ?

No ale jak mam podać numer wersji oprogramowania FunBox 6 skoro w tej chwili jest on odłączony a podłączony jest tp link ?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6199
  • 25297
  • 211

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcd 

Jak nie chcesz to nie podawaj.

• 7197
  • 29502
  • 271

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcdnapisał(-a)

No ale jak mam podać numer wersji oprogramowania FunBox 6 skoro w tej chwili jest on odłączony a podłączony jest tp link ?

Oczywiście wiadomo że aby znaleźć wersję softu trzeba było by podłączyć  choć na chwilę FB do instalacji...

Na razie to poobserwuj działanie tplinka tak przynajmniej do jutra, jeśli będzie ok to jutro po południu wstaw FB i poobserwuj znów jego działanie, jeśli będzie dobrze to były to chwilowe błędy,  a jak się powtórzą to wymiana FB i tyle. 

• 200
  • 699
  • 0

Czy mój FB 6 się psuje ?

Przed chwilą rozmawiałem z infolinią Orange .

Doradzili mi aby podłączyć FunBox 6 zresetować go do ustawień fabrycznych i obserwować do jutra co się będzie działo jeśli będzie nadal przerywał to wymienić .

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 23
  • 109
  • 1

Czy mój FB 6 się psuje ?

Też mi dzisiaj migała ta najniższa dioda na biało, teraz się uspokoiło, ale odziwo internet był cały czas i telewizja też.