Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy mój FB 6 się psuje ?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 200
  • 699
  • 0

Czy mój FB 6 się psuje ?

Na razie wszystko dobrze działa .

Wczoraj wieczorem ja i mój bratanek zrobiliśmy pomiar szybkości

po wifi przez ścianę zastawioną meblami .

Xiaomi 12 mego kuzyna pokazał 614/115 - przez ścianę .

A mój Realme 7 - tylko 358/105.

POmiar robiony w zakresie 5 Ghz , kanał wifi - ''auto ''- był kanał 100 .

To jest niesprawiedliwe że 1 smartfon osiąga przez ścianę tyle samo co przy połączeniu przewodowym a drugi - o wiele mniej .

Trochę szkoda mi wydawać ok 1500  zł  na nowego fona , gdy dotychczasowy w ciągu 3 lat ani razu się nie popsuł .....

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14152
  • 58201
  • 705

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcdTakie pytanie o komponenty należałoby zadać producentom sprzętu. Jeśli nie potrzebujesz więcej na smartfonie niż osiągasz, nie warto wymieniać na lepszy dla samej wymiany. Wiesz już za to na co zwracać uwagę przy zakupie smartfonów w przyszłości...

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2154
  • 10296
  • 86

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcd Czy naprawdę tak trudno jest porównać parametry kart sieciowych wymienionych smartfonów? Nie mówiąc już o tym, że czy jest 300 czy 600, nie ma to żadnego znaczenia w codziennym użytkowaniu.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2273
  • 8591
  • 33

Czy mój FB 6 się psuje ?

@abcdnapisał(-a)

Wczoraj wieczorem ja i mój bratanek zrobiliśmy pomiar szybkości

po wifi przez ścianę zastawioną meblami [...]

To jest niesprawiedliwe że 1 smartfon osiąga przez ścianę tyle samo co przy połączeniu przewodowym a drugi - o wiele mniej .

dziecku żałujesz?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 200
  • 699
  • 0

Czy mój FB 6 się psuje ?

To dziecko ma już 30 lat więc raczej dzieckiem nie jest. Ale jego smartfon ma jeszcze inne przewagi nad moim ma wyświetlacz OLED a mój ma tylko zwykły IPS.

Smartfon bratanka może nakręcać filmy o rozdzielczości 8K. A mój ma tylko 4K.

Mój bratanek Nie ma porównania dzisiejszej techniki w tym co ja widziałem I przeżyłem w PRL - u.

Dlatego mnie bardziej niż młode osoby cieszą różne nowe urządzenia techniczne które posiadam.