- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy FunBox 2.0 ma głośnik
haha @Anonim powiadasz inwigilacja? Myślę że nie... @Ragor, jaki sprzęt jeszcze masz na stole?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
He he he @Anonim już po pierwszym poście @Ragora przemknęła mi przez głowę myśl z kategorii jakichś "spiskowych" typu nagrywanie, pod/n@słuchy (zaczynam świrować i maskować słowa kluczowe) 😉
a tu po jakimś czasie (droga do domu, obiad i inne sprawy) kiedy nie czytałem wątku, Ragor się rozkręcił i przyznał że nie tylko funbox jest w tym miejscu skąd dochodzą te dźwięki...
Co do metody znalezienia "źródła" dźwięków... zaproponowałbym dwie przeciwstawne metody - wyłączać pojedynczo różne - albo - wyłączyć wszystko i włączać po kolei - pozostaje jedynie przyjąć - ustalić czas na wyczekiwanie na dźwięki... w końcu się trafi - odkryje "generator".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ragor, czekamy na info...oby owe "pikanie" nie skończyło się wielkim "bum"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobra, idąc od lewej do prawej:
Funbox, na nim konwerter abonencki i lampka; potem budzik analogowy, dalej monitor (bez głośników żeby nie było); skrajnie z prawej telefon stacjonarny z bazą. Z przodu klawiatura i myszka, na górze jeszcze jedna lampka.
O ile nie jestem go końca głuchy, pikanie dochodziło z lewej strony. A, i od czasu pierwszego posta, nie pikało. Czyli wspieramy spiskowe teorie jak najbardziej
Chwilowo wykopałem z biurka budzik i telefon, reszty nie da rady ...
Klawiatura jest w nocy schowana do szuflady więc to raczej nie ona ... zresztą mam ją 12 lat więc ...
Myszka też raczej nie...
Najbardziej podejrzane są telefon/baza, ale one stoją po drugiej stronie biurka.
Będzie naprawdę zabawnie jak już więcej nie zapika
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ragorzakładając że pikanie się pojawi ponownie na Twoim miejscu rozważyłbym dwa działania - eliminowanie potencjalnego źródła poprzez stopniowe wyłączanie/włączanie kolejnych urządzeń, albo to od czego zacząłem - zgłoszenie do BOK jeśli przyjąć że to któreś z urządzeń dostarczonych przez Orange i mających związek z usługą internet....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pora na mały update sytuacji: od momentu jak założyłem ten temat, przestało pikać
Ehh, żeby tak wszystkie problemy techniczne znikały od samego ich opisania na forum
Tak więc zamykam temat do czasu aż znowu zacznie pikać (oby nie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ragor napisał(-a):Pora na mały update sytuacji: od momentu jak założyłem ten temat, przestało pikać
Ehh, żeby tak wszystkie problemy techniczne znikały od samego ich opisania na forum
Tak więc zamykam temat do czasu aż znowu zacznie pikać (oby nie).
Czyli wystarczyło ruszyć sprzęt i zjawisko samo się uspokoiło 🙂 Super, wniosek jest jeden...sama rejestracja na Nasz Orange już rozwiązuje problemy Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprzęciory domagały się zeby je dotknął, może nawet przesunął... nie mam na myśli innego suwania 😉