- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Całkowite rozłączanie sieci WiFi z Smart Box Wifi 6
Cześć,
Ciężko u mnie z podłączeniem kablem wzmacniacza.
A jeszcze mam jedno pytanie: czy jakoś na infolinii albo na czatcie technicy albo konsultanci mogą zmienić kanal Wi-Fi na wyższy niż 48 (czyli taki ktory jest dostępny do zmiany w panelu funboxa), ponieważ wolny kanal w bloku to 124.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś wolny jutro zajęty. To loteria. Sąsiedzi mogą swój sprzęt włączać wyłączać i rekonfigurowac dowolnie. Niczego nie przewidzisz. Trzymanie się sztywno przez twoje nadajniki jednego pasma piwinno pomóc, sle oczywiście nie natychmiat. Na pewno jest to lepsza taktyka niż skakanie po wolnych kanałach.
A że z kablem ciężko, to wiadomo, ale zapewniam cię że warto przynajmniej wziąć to poważnie pod uwagę. Kazdy potwierdzi że warto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaros1 124 to kanał z częstotliwością dla radarów, stąd może być wolny.
Wymuś 36. Jeśli sprawdzisz, że to wina otoczenia sieciowego pozostaje system MESH
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To moja opinia i oczywiście może nie być jedynie słuszną, ale skoro zawiodą sposoby walki z tym zachowaniem się sprzętu operatora warto sięgnąć po testy rozwiązań alternatywnych.
Zdalnie ciężko coś doradzić, ale ( oczywiście ja zawsze patrzę na to co ja bym zrobił w testach, gdybym miał taki kotlet) ze względu na dość dobrą współpracę modułów MESH warto to brać pod uwagę. Nawet chociażby dla weryfikacji problemu. Wiem, że nie każdy ma pod ręką akurat taki zestaw....jednak mieszkanie w bloku na swoje minusy i bez kabla może być ciężko coś osiągnąć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy tloku w eterze jedyne rozwiązanie to zejście z eteru a nie walka w eterze. Oczywiście majac mocny nadajnik i dużą dozę samozaparcia mozna sąsiadów pokonać, ale wtedy będziemy im tu doradzać żeby wzmocnili swojd WiFi. Zupełnie jak w tym opowiadaniu Lema o maszynie cyfrowej co ze smokiem walczyła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To Funboksy zezwalają na wysokie kanały na 5Ghz?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »