Brak połączenia z internetem ZTE T5400 +mc 889

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 15
  • 0

Witam,córka odłączyła niechcący router od kontaktu,od tamtej pory nie można się połączyć z internetem,był robiony restart,przywracane ustawienia fabryczne i ponowna konfiguracja.sygnal bdb,karta SIM ok,na stronach konfiguracji pokazuje że wszystko działa i np mój tel jest połączony a nie jest bo mimo połączenia pokazuje komunikat połączono bez internetu,na infolinii nikt nam nie pomógł a rozmawiałam z kilkoma osobami,co się mogło stać i jak to naprawić?

9 ODPOW. 9

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1227
  • 5075
  • 44

@Rose35x 

Skoro tutaj piszesz to mniemam że masz Internet z Orange, wpierw zmień domyślny profil z IPv6 na IPv4. Instrukcji jak to zrobić poszukaj na forum m.in. ja podawałem.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21565
  • 62796
  • 860

@Rose35x najczęściej po przywróceniu do ustawień fabrycznych oba urządzenia startują bez najmniejszego problemu. Proponuję sprawdzić poprawność podłączenia przewodów. Być może trzeba ponownie połączyć telefon po WiFi, zapomnieć poprzednia sieć i wpisać ponownie. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6950
  • 225

Pin na sim zdjęty ? Wyjmij sim włóż do telefonu, jak będzie wołał Pin wprowadź i w ustawieniach telefonu go wyłącz. Włóż kartę do modemu.

• 6
  • 15
  • 0

Pin był zdjęty od razu także to nie to

• 6
  • 15
  • 0

@ketrasaArtur napisał(-a)

@Rose35x najczęściej po przywróceniu do ustawień fabrycznych oba urządzenia startują bez najmniejszego problemu. Proponuję sprawdzić poprawność podłączenia przewodów. Być może trzeba ponownie połączyć telefon po WiFi, zapomnieć poprzednia sieć i wpisać ponownie. 

Tak robiłam intuicyjnie no niestety dalej jest problem,wczoraj nie miałam czasu ale byłam akurat w Orange odebrać zamówienie i też mi podpowiedzieli żeby zmienić IPv jak ktoś wyżej 

• 6
  • 15
  • 0

No i zmiana ipv też nie pomogła.Jedyna pomoc jaką otrzymałam to propozycja wysłania technika za którego mam zapłacić.Porazka

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6950
  • 225

@Rose35xnapisał(-a)

No i zmiana ipv też nie pomogła.Jedyna pomoc jaką otrzymałam to propozycja wysłania technika za którego mam zapłacić.Porazka

Chyba w Orange komuś się coś pomyliło, do usługi internetu mobilnego nie są wysyłani technicy, nawet odpłatnie.

Sim z modemu w telefonie działa ? Włoż do modemu sim z telefonu i zobacz czy działa - jeśli nie to modem do serwisu

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21565
  • 62796
  • 860

@Rose35x jak wspomniałem wcześniej, sprawdziłbym jeszcze poprawność podłączonych przewodów, szczególnie na trasie miedzy dwoma routerami IDU-ODU.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Pokaż screen z ustawieniami APN/punktu dostępu.