- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak połączenia z internetem ZTE T5400 +mc 889
Witam,córka odłączyła niechcący router od kontaktu,od tamtej pory nie można się połączyć z internetem,był robiony restart,przywracane ustawienia fabryczne i ponowna konfiguracja.sygnal bdb,karta SIM ok,na stronach konfiguracji pokazuje że wszystko działa i np mój tel jest połączony a nie jest bo mimo połączenia pokazuje komunikat połączono bez internetu,na infolinii nikt nam nie pomógł a rozmawiałam z kilkoma osobami,co się mogło stać i jak to naprawić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro tutaj piszesz to mniemam że masz Internet z Orange, wpierw zmień domyślny profil z IPv6 na IPv4. Instrukcji jak to zrobić poszukaj na forum m.in. ja podawałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rose35x najczęściej po przywróceniu do ustawień fabrycznych oba urządzenia startują bez najmniejszego problemu. Proponuję sprawdzić poprawność podłączenia przewodów. Być może trzeba ponownie połączyć telefon po WiFi, zapomnieć poprzednia sieć i wpisać ponownie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pin był zdjęty od razu także to nie to
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur napisał(-a)
@Rose35x najczęściej po przywróceniu do ustawień fabrycznych oba urządzenia startują bez najmniejszego problemu. Proponuję sprawdzić poprawność podłączenia przewodów. Być może trzeba ponownie połączyć telefon po WiFi, zapomnieć poprzednia sieć i wpisać ponownie.
Tak robiłam intuicyjnie no niestety dalej jest problem,wczoraj nie miałam czasu ale byłam akurat w Orange odebrać zamówienie i też mi podpowiedzieli żeby zmienić IPv jak ktoś wyżej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No i zmiana ipv też nie pomogła.Jedyna pomoc jaką otrzymałam to propozycja wysłania technika za którego mam zapłacić.Porazka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rose35xnapisał(-a)No i zmiana ipv też nie pomogła.Jedyna pomoc jaką otrzymałam to propozycja wysłania technika za którego mam zapłacić.Porazka
Chyba w Orange komuś się coś pomyliło, do usługi internetu mobilnego nie są wysyłani technicy, nawet odpłatnie.
Sim z modemu w telefonie działa ? Włoż do modemu sim z telefonu i zobacz czy działa - jeśli nie to modem do serwisu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rose35x jak wspomniałem wcześniej, sprawdziłbym jeszcze poprawność podłączonych przewodów, szczególnie na trasie miedzy dwoma routerami IDU-ODU.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś