- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aibox2 - jak zabezpieczyć modem przed hakerem
Witajcie 🙂 I pytanie jak wyżej - jak zabezpieczyć modem przed włamem? Ktoś (domyślam się, kto...) już po raz drugi włamał się na mój komputer, loguje się na moje konta. Prawdopodobnie robi to wynajęty haker. Zahasłowałam już kompa, poradzono mi też zabezpieczyć router - jak to zrobić? Boje się sama w nim grzebać, bo jeszcze coś namotam i zostanę bez dostępu do sieci... I jeszcze jedno - jakiś czas temu pojawiła się na pulpicie wtyczka do Mozilli - Lightbeam. Sprawdzałam - w aktywnych wtyczkach jej nie ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo bym była wdzięczna za pomoc 🙂 Nie chcę się ciągać po policjach i prokuraturach, bo jest to uciążliwe... Włamu dokonano już wcześniej, jakieś kilka miesięcy temu - osoba ta zablokowała konta innej osobie korzystającej z mojego komputera. I wtedy prawdopodobnie haker wlazł na mój komputer. Nie pomogły zmiany haseł - ktoś mi grzebie dalej ewidentnie. Dopóki nie złapię tego kogoś za rękę, nie chcę robić z tego afery - policja raczej mnie wyśmieje, że ktoś mi zagląda do korespondecji. Ale jest to wkurzające...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeskanowałam antywirusem i wyskoczyły mi 4 rzeczy: 3 odejrzane ustawienia przeglądarki Ask.com i jeden plik video (ściągnięty album Taco Hemingwaya, z jego strony, darmowy, więc raczej nie podejrzany). Ten Ask przypadkowo ładuje się przy okazji innych rzeczy, ale rzeczywiście, po włamie w grudniu zdziwiłam się, że się pokazał. Sprawdziłam wtyki w Mozilli, nic podejrzanego. Ask nie widnieje też na panelu sterowania, w Dodaj/usuń programy. Czy to możliwe, że ktoś władował mi ASK i przez to podglądał hostroię oglądanych stron i aktywne logowania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ReniutekWięc miałeś wirusy jeszcze przeskanuj tym adwcleaner
Darmowy nie zawsze jest bezpieczny tak jak Np.Avast AVG.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Reniutek Sprawdź proszę, czy któryś z powyższych wpisów jest odpowiedzią na Twój temat. Jeżeli tak, oznacz go proszę jako rozwiązanie. Dzięki temu inni użytkownicy będą mogli szybko znaleźć interesującą ich odpowiedź.