Witam was,
Tak jak już tytuł mówi, nie ma u mnie opcji, żeby zmienić SIM kartę na eSIM. Mogę tylko wybrać uniwersalna kartę SIM. Wie może ktoś, dlaczego tak jest?
Z góry dziękuje bardzo za pomoc!
@whoami wcześniej, jak była możliwość zmiany na eSIM przez konto Mój Orange, to były problemy techniczne. Widocznie przez stronę chwilowo wyłączyli, a sprawę wymiany na eSIM załatwia konsultant. Sam miałem problemy przy wymianie na eSIM przez konto Mój Orange. Tylko podczas rozmowy z konsultantem, musisz mieć w telefonie tradycyjną kartę SIM (do odebrania SMS-em kodu PIN do wymiany), po wymianie wgrasz eSIM.
@whoami zadzwoń na infolinię lub napisz na czacie, konsultant pomoże w wymianie karty na eSIM. Pewnie są jakieś problemy techniczne, dlatego obecnie nie jest możliwa wymiana karty na eSIM przez konto Mój Orange.
Nie mogę podejrzeć screena. Używasz apki czy przez komputer ?
edit
a już widać
Mam "Orange Free na Kartę" i aktualnie żadnych dokupionych pakietów.
Hm ok chyba będę musiał tak zrobić.
Przez komputer, browser Firefox.
@whoami wcześniej, jak była możliwość zmiany na eSIM przez konto Mój Orange, to były problemy techniczne. Widocznie przez stronę chwilowo wyłączyli, a sprawę wymiany na eSIM załatwia konsultant. Sam miałem problemy przy wymianie na eSIM przez konto Mój Orange. Tylko podczas rozmowy z konsultantem, musisz mieć w telefonie tradycyjną kartę SIM (do odebrania SMS-em kodu PIN do wymiany), po wymianie wgrasz eSIM.
Podejrzewam, że włączyłeś nieopatrznie Orange Extra numer - to usługa która pozwala mieć dwa numery telefonu na jednej karcie sim.
Można kodem sprawdzić *122*# czy to jest aktywne oraz kodem *114*9# zrezygnować.
Tylko jak celowo korzystasz, to potem odzyskanie drugiego dodatkowego numeru po rezygnacji nie będzie możliwe.
https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/27441/b19fe10e-91c2-4e51-9cf0-22bb11befb61.pdf
Dziękuje za wytłumaczenie, ok to będę musiał tak zrobić.
Sprawdziłem, "Orange Extra numer" nie jest aktywny.
Po kontakcie z Orange, dostałem maila z qr codem do esim.
Wszystkim dziękuję za pomoc.