- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrobiłem sobie test, upewniający mnie, czy po rejestracji w NMO jest jeszcze możliwość korzystania ze starej wersji. Symptomem oznajmiającym, że nie mam już takiej możliwości, było do tej pory przyciemnienie starej wersji po to, by skorzystać z nowej. Ale dzisiaj nastąpiło cudowne objawienie. Będąc zalogowanym do forum, w drugiej karcie wpisałem numer stacjonarny z przypisanym hasłem i jak gdyby nic, dokonałem przeglądu stanu konta, w tym Darmowe WI-FI, czy powiązanych z neostradą usług. Natomiast przy pomocy przycisku Przejdź do nowego Mój Orange już nie mogłem skorzystać z nowej odsłony, bo zwyczajnie nie był aktywny. Dopiero "okrężną drogą" wszedłem do nowego, ale jakby ze starym testowym z bety widokiem 360.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał:
Z offline na forum (przeglądarka IE) w zakładkę Mój Orange klikam (przed jakąś chwilą), bo tak jest najwygodniej. Po zalogowaniu mailem przenosi mnie od razu do https://www.orange.pl/moj-orange/uslugi-pakietowe w NMO.
Tak oczywiście też można :). Tzn. że jest OK, działa tak jak powinno.
W tym miejscu zmylę Twój tok rozumowania, albo mój być może wymaga korekty. Bo, o ile miała to być jedna umowa, to współdzielone pakiety (tel. stacjonarny i jedna komórka w Planie Komórkowym) mają dwie różne daty zakończenia umowy. Z neostrady, tv, voip i drugiej komórki, okres zakończenia Orange Love jest spójny. Powstał więc taki misz-masz, tylko faktura w jednym okresie rozliczeniowym świadczy o wyższości priorytetu nad innymi danymi na moim koncie. Wychodzi więc na to, że musiałbym zrezygnować z tel. stacjonarnego i współdzielonej komórki kiedy dusza zapragnie i wtedy będzie wszystko na cacy. Ten element przenosin nie spełnił w 100% moich oczekiwań, bo po prostu tak jest skonstruowana oferta OL. To mnie wkurza najbardziej.
Orange Love jako usługa pakietowa, składająca się z 2, 3 lub 4 usług składowych (czyli np. z tel. komórkowego, internetu stacjonarnego, telewizji oraz tel. stacjonarnego w technologii VoIP), traktowana jest jako jedna całość, na którą podpisuje się jedną umowę (z tą samą datą jej zakończenia).
Pozostałe dodatkowe usługi, czyli:
- np. tel. komórkowy w jakimś innym planie niż tel. komórkowy Orange Love
- np. tel. stacjonarny w technologii PSTN
- itd.
to są odrębne usługi, na które podpisuje się osobne umowy; każda z nich może mieć inną datę zakończenia.
Mam nadzieję, że to w miarę jakoś wyjaśniłem :). Jak coś - to będziemy dalej drąąąążyć 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zachowania Mój Orange po rejestracji do NMO
A dawno temu się rejestrowałeś?
Powinieneś miec taki widok, jak poniżej:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarek, pewności nie mam, bo musiałbym poszperać w swoich postach, ale najprawdopodobniej to albo końcówka lata, lub początek jesieni br. Taki właśnie widok miałem, gdy stary widok pokryła ciemniejsza zasłona. Nie wiem, jak przebiegała rejestracja u reszty userów, ponieważ byłem jednym z testerów bety i ten widok 360 w pasku adresu mam nadal. Jakiś bug, czy moja ciekawość pozwoliła mi dojrzeć stare konto? Nie mam pojęcia.
@Jarek, poszperałem i rejestracja była we wrześniu. Na wszelki wypadek zrobiłem screeny z paru postów. Pamiętam, że były "turbulencje" z rejestracją.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę, że to jeszcze pozostałości po becie.
Było dobrze (tzn. już nie miałeś podglądu do starszej wersji MO), ale - jak życie pokazuje - ta wersja "chodzi" za Tobą 😉
Dobrze rozumiem, że do nowego MO masz wejście? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor, to pewnie "sentyment" bety do mnie nie pozwala się uwolnić od widoku 360. Zanim jednak logowanie do NMO dochodzi do skutku, najpierw jest "rejestracja", błąd
i logowanie z podglądem. Tej rejestracji nie mogę przetrawić. Niech spojrzą od zaplecza na to i ten widok 360. Każdy tak ma, czy tylko testerzy bety?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie... Nie każdy tak ma.
Wchodzisz na https://www.orange.pl/twojekonto/logowanie 🙂
Wpisujesz mail i hasło, logujesz się... I? I co się pokazuje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiktor- https://www.orange.pl/twojekonto/logowanie to Twoja propozycja.
Z offline na forum (przeglądarka IE) w zakładkę Mój Orange klikam (przed jakąś chwilą), bo tak jest najwygodniej. Po zalogowaniu mailem przenosi mnie od razu do https://www.orange.pl/moj-orange/uslugi-pakietowe w NMO. W tym miejscu zmylę Twój tok rozumowania, albo mój być może wymaga korekty. Bo, o ile miała to być jedna umowa, to współdzielone pakiety (tel. stacjonarny i jedna komórka w Planie Komórkowym) mają dwie różne daty zakończenia umowy. Z neostrady, tv, voip i drugiej komórki, okres zakończenia Orange Love jest spójny. Powstał więc taki misz-masz, tylko faktura w jednym okresie rozliczeniowym świadczy o wyższości priorytetu nad innymi danymi na moim koncie. Wychodzi więc na to, że musiałbym zrezygnować z tel. stacjonarnego i współdzielonej komórki kiedy dusza zapragnie i wtedy będzie wszystko na cacy. Ten element przenosin nie spełnił w 100% moich oczekiwań, bo po prostu tak jest skonstruowana oferta OL. To mnie wkurza najbardziej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pokazuje się u mnie, a jakże jest prawie wszystko @Wiktor - oprócz pakietu 120 minut do wszystkich 😉 się gdzieś zawieruszył od samego początku i ni ma go wcale więc muszę aktywację przeprowadzać poprzez kod
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał:
Z offline na forum (przeglądarka IE) w zakładkę Mój Orange klikam (przed jakąś chwilą), bo tak jest najwygodniej. Po zalogowaniu mailem przenosi mnie od razu do https://www.orange.pl/moj-orange/uslugi-pakietowe w NMO.
Tak oczywiście też można :). Tzn. że jest OK, działa tak jak powinno.
W tym miejscu zmylę Twój tok rozumowania, albo mój być może wymaga korekty. Bo, o ile miała to być jedna umowa, to współdzielone pakiety (tel. stacjonarny i jedna komórka w Planie Komórkowym) mają dwie różne daty zakończenia umowy. Z neostrady, tv, voip i drugiej komórki, okres zakończenia Orange Love jest spójny. Powstał więc taki misz-masz, tylko faktura w jednym okresie rozliczeniowym świadczy o wyższości priorytetu nad innymi danymi na moim koncie. Wychodzi więc na to, że musiałbym zrezygnować z tel. stacjonarnego i współdzielonej komórki kiedy dusza zapragnie i wtedy będzie wszystko na cacy. Ten element przenosin nie spełnił w 100% moich oczekiwań, bo po prostu tak jest skonstruowana oferta OL. To mnie wkurza najbardziej.
Orange Love jako usługa pakietowa, składająca się z 2, 3 lub 4 usług składowych (czyli np. z tel. komórkowego, internetu stacjonarnego, telewizji oraz tel. stacjonarnego w technologii VoIP), traktowana jest jako jedna całość, na którą podpisuje się jedną umowę (z tą samą datą jej zakończenia).
Pozostałe dodatkowe usługi, czyli:
- np. tel. komórkowy w jakimś innym planie niż tel. komórkowy Orange Love
- np. tel. stacjonarny w technologii PSTN
- itd.
to są odrębne usługi, na które podpisuje się osobne umowy; każda z nich może mieć inną datę zakończenia.
Mam nadzieję, że to w miarę jakoś wyjaśniłem :). Jak coś - to będziemy dalej drąąąążyć 😉