- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa wersja apki Mój Orange - 4.0 (Android)
Wiktor napisał(-a):Dzięki @GrzeTom74, @irek6311 za te spostrzeżenia, uwagi i opinie . Nie omieszkam ich przekazać dalej...
A propos pytania: "te kółko to ma pokazywać zużycie pakietu czy ubiegający czas danego pakietu?" - to chyba zależy od tego, co prezentuje dany kafelek (jakiego pakietu on dotyczy). Jeżeli to jakiś pakiet minut (np. na połączenia ze stacjonarnymi) - to wtedy pokazuje on zużycie minut [widoczna jednostka: min], a jeżeli pakiet danych (np. 2 GB na 30 dni) - to wtedy prezentuje zużycie tych właśnie danych [widoczna jednostka: GB].Natrafiliście na kafelek bez jednostki?
Wartość środków czyli internetu, minut czy ilość smsów pokazuje liczbowo i ... zapewne miało także pokazywać poprzez niby kółko szare.
Tylko w Orange POP nic nie pokazuje, więc trudno zgadnąć co autor miał na myśli 😀
Np:
Natomiast inną sprawą jest czas ważności pakietu który wyrażony jest w dniach i jest też ważny.
Mi chodziło o to, że skoro liczba określa stan środków ( w GB, minutach czy ilościach sms) to po co dublować informację tą samą tym nieszczęsnym niedziałającym teraz kółkiem :).
Wtedy te kółko niech pokaże czas ważności pakietu (dni) - nie mylić z czasem wartości środków pakietu minut 😁
Ale to tylko takie przemyślenia i się nie upieram.
Natomiast jeśli już to kółko szare jest to niech coś pokazuje kiedyś albo ...je usunąć i mniej roboty będzie dla Was 😨
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
GrzeTom74 napisał:
Mi chodziło o to, że skoro liczba określa stan środków ( w GB, minutach czy ilościach sms) to po co dublować informację tą samą tym nieszczęsnym niedziałającym teraz kółkiem :).
Wtedy te kółko niech pokaże czas ważności pakietu (dni) - nie mylić z czasem wartości środków pakietu minut 😁
OK. Wszystko jasne!
Zasygnalizuję to twórcom .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fajnie by było jakby te kółko ożyło, minuty i smsy bez limitu to mam na max pomarańcz, szkoda że pakiety GB nie ożywione, dać na początek full/1/2 i 1/3, przecież to nie musi być dokładne w 100% 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
irek6311 napisał(-a):Fajnie by było jakby te kółko ożyło, minuty i smsy bez limitu to mam na max pomarańcz, szkoda że pakiety GB nie ożywione, dać na początek full/1/2 i 1/3, przecież to nie musi być dokładne w 100% 😉
Hehe no tak wskaźnik graficzny dla pakietów bez limitów to sztuka dla sztuki - zawsze będzie na max - dlatego pewnie tylko on działa, bo jest wyrysowany na stałe bez algorytmu 😂
A dla tych bez limitu nie żyje - czekamy aż kiedyś ożyje ... poczekamy, będzie dobrze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa wersja apki Mój Orange - 4.0.1 (Android)
Dla mojego telefonu jest to aplikacja 4.0 a nie 4.0.1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
To widać w Google Play lub w ustawieniach.
Tak widać Google Play
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No tak... To była taka aktualka poprawiająca, korygująca kilka rzeczy. Dlatego dla potrzeb tej poprawki zmieniła się jedynie "cyferka" na trzeciej pozycji. Przy uruchamianiu apka prezentuje tylko dwie pierwsze - stąd te rozbieżności . Pełną wersję widać już w panelu bocznym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange ver. 4.0.1
Orange POP - pakiet 120 minut jednorazowy
Opis:
Na stronie głównej aplikacji minuty są przedstawione:
Natomiast po wejściu w szczegóły pakietu pojawia się:
Czyli 391,1 min 😂
Na stronie www ten sam pakiet ma postać:
Czyli 391 min 6 s.
Pytanie zagadka:
Czy to ma sens i jaki jest przelicznik czasu na liczby do dwóch miejsc po przecinku?
Niby sekundy nie mają aż takiego znaczenia ale to niezły babol - trochę wstyd.
PS: jeszcze jeden ciekawy przykład z innego telefonu 405,73 min. 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Analogicznie (0,1*60)/100 = 0,06.
Ale zgadzam się - powinno być ujednolicone i być tak jak na stronie Mój Orange, czyli minuty i sekundy osobno.
Ja tylko jeszcze pochwalę poprawę szybkości uruchamiania pakietów. Kiedyś musiałem bardzo długo czekać, a teraz klikam "Włącz" i parę sekund później dostaję SMS z informacją o uruchomionym pakiecie. Bez żadnych SMS typu "Przyjęliśmy zlecenie, czekaj 24h....". Nawet apki nie musiałem uruchamiać ponownie żeby zaktualizowały się dane na stronie głównej. Tylko jakby sama apka ładowała się szybciej... 🙂