- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Powrócił mi problem z nie działającym MO poprzez apke i www.
Od 2 miesięcy pomimo zgłaszania poprzez czat i infolinię
Sieć nr 1 nie potrafi przywrócić konta do normalnej funkcjonalności
(kto dziś używa kodów USSD do obsługi prepaida?).
Konto się krzaczy gdyż są 2 prepaidy i usługa stacjonarna.
Burdel jest na tyle spory, że na czacie konsultantka wmawiała mi,
że jeden z numerów jest numerem na abonament a nie na kartę... CYRK.
Pytanie - czy jak usunę konto MO i założę na nowo coś się powinno zmienić z automatu?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@soundlovers skoro usunięcie nie pomogło, najprawdopodobniej jest błąd w samej usłudze w bazie danych. Coś się rozjechało w składowych usługi ( np są niezgodności w jednej ze składowych oo jakiejś drobnej zmianie) przez co całość bazy jest niespójna i usługi się nie synchronizują i wywala błąd
Taka teoria...
Dodam, że tak miałem po rezygnacji z Pakietu Lova. Reklamowałam na czacie i zlikwidowali blad
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie działa konto Mój Orange
@soundlovers Tak mówi teoria, ale jak jest bałagan w usługach, to może nie pozwolić na założenie konta (mail jest aktywny w systemie) lub nie podpiąć usług. Zgłoś usunięcie konta na infolinii...tak dla pewności, ale jest % prawdopodobieństwa, że i konsultant nie będzie mógł tego zrobić 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @soundlovers
spróbuj tak jak pisze @agat13 usunąć konto Mój Orange. Jak samemu nie uda się usunąć poproś konsultanta. Po dwóch dniach konto powinno być usunięte. Odczekaj jeszcze z dzień i załóż ponownie.
Co do strony internetowej, to najlepiej wyczyścić ciasteczka i historię. Często pomaga.
Jak jest jakaś nietypowa sprawa, to Orange długo rozwiązuje sprawę z kontem Mój Orange. Ja już miałem raz problem z odczytaniem danych na koncie Mój Orange ale udało się tą sprawę rozwiązać. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie się dało uruchomić poprawnie konto Mój Orange.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@soundlovers a jak klikniesz na tym szarym polu "Przełącz konto" to na innych jest to samo? Miałem podobnie ale tam po przełączeniu bylo widac numery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przycisk przełączenia jest niereaktywny z poziomu jak na screenie. Dopiero przeklikując menu i zagłębiając się np w zgłoszenie techniczne przełączanie wyświetli dostępne konta (tylko 2 z 3) ale oczywiście, bez żadnych reakcji dalej.
Spróbuje z tym usunięciem konta, jednak nie liczę na jakieś zjawiskowe efekty. Gdyby nie przywiązanie do ich dość dobrej oferty na kartę już dawno bym dał sobie z tym spokój i poszedł do innej sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@soundlovers miałem problemy z kontem Mój Orange w moim przypadku usunięcie konta nie pomogło, ale u mnie był błąd komponentu. Może u ciebie pomoże usunięcie konta. Warto sprawdzić. Usług nie popsujesz, a może uda się konto naprawić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety usunięcie konta nie pomogło (zleciłem to 2 dni temu, dziś przypadło te 48h). Założenie nowego poprzez weryfikację na czacie niczego nie zmieniło. Burdel wewnętrzny z usługami ewidentnie. Ogólnie ręce opadają do tego orendża.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@soundlovers zostaje więc cierpliwe czekanie i monitorowanie zgłoszeń/reklamacji. W moim przypadku czas naprawy wyniósł za pierwszym razem 8 miesięcy, za drugim razem 5 miesięcy. Obecnie już nie mam tego problemu. Znalazłem rozwiązanie omijając problem z kontem Mój Orange. Działa obecnie bezproblemowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@soundlovers za bardzo mi Orange pasuje. Mam zasięg w miejscu pracy, więc zostałem w Orange.
Przepisałem numery na żonę i córkę. Zostawiłem tylko jeden numer na kartę i abonament z którego niedługo zrezygnuję. Wtedy numery abonamentowe do oferty na kartę i resztę przepiszę na córkę. Konto czyste, bez numerów, więc może być już blokowane. W niczym nie będzie przeszkadzało.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »