Nie można wyświetlić tego widżeta.

MAX a nowoczesne modele językowe

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6339
  • 25894
  • 216

@agat13napisał(-a)

@j131  max nie powie, czego się nie nauczy, choć czasem abstrahuje od układu odniesienia...człowiek plecie, co mu ślina na język 👅 przyniesie i świadomie w błąd może wprowadzić...taka to przewaga sztucznej nad wrodzoną/nabytą inteligencją 

No właśnie już nie. Te nowe modele potrafią bez problemu konfabulować. To właśnie są te "halucynacje".

MAXa to nie dotyczy, bo to przecież tylko bot, bardzo prymitywny według współczesnych standardów.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2380
  • 13133
  • 63

@ketrasaArtur da się MAXa przekonać, że konsultant potrzebny, mam kilka sztuczek na to, ale ich nie wyjawię 😉

Co do jego inteligencji, moim zdaniem podstawowy stan, niby się rozwija sam, ale ja w to wątpię, programista musiał by jeszcze sporo popracować nad nim, ale i tak lepszy jest od innych botów 😉

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19611
  • 56788
  • 771

@IreneuszCD również korzystam ze sztuczek omijających MAX-a, aby połączyć się z konsultantem. Dobrze, że obecnie infolinia jest bezpłatna, to nie ponosi się kosztów wysłuchując MAX-a.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29503
  • 271

@IreneuszCDnapisał(-a)

da się MAXa przekonać, że konsultant potrzebny, mam kilka sztuczek na to, ale ich nie wyjawię 😉

A co tu ukrywać, wystarczy Maxowi powiedzieć że chce się zakupić nową usługę i od razu przełączy do konsultanta 😁

• 2380
  • 13133
  • 63

@slav72 ja tam MAXa na manowce zawsze wyprowadzę, na czat jakoś szybciej 😄

• 19611
  • 56788
  • 771

@slav72 nie chce MAX Tobie sprzedać usługi? 

• 2380
  • 13133
  • 63

@ketrasaArtur niestety MAX nic nie sprzedaje, on problemy rozwiązuje i to te proste 😄

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29503
  • 271

@ketrasaArturnapisał(-a)

@slav72 nie chce MAX Tobie sprzedać usługi? 

Niestety sprzedaż to "wyższa szkoła jazdy" której Max się jeszcze "nie naumiał"... może to i dobrze. 

• 19611
  • 56788
  • 771

@slav72 mogło by być tak, że podczas nauki sprzedaży zaproponuje korzystną usługę. Gorzej, jak  wciśnie mniej opłacalną.

• 2380
  • 13133
  • 63

@ketrasaArtur jakby MAX prowadził sprzedaż usług, to było by korzystnie dla klienta, bo nie może taki osobnik ściemniać, od razu poszedł by do przeprogramowania i kto wie, może jakaś kara jeszcze dla operatora, co innego konsultant, tego nie dopowie, czy to doda i nie poinformuje 😉