- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
Obowiązywanie cesji a jej pełne funkcjonowanie to dwa rozbieżne tematy. Na pełne dokończenie cesji (chodzi o pełną dostępność usług on-line) operator ma 30 dni. Bynajmniej tak było u mnie przy przenoszeniu telefonu z danych mojej żony na mnie. Proponuję kontakt z BOK w celu uzyskania większej ilości szczegółów. Pomimo zapewnień operatora, że zmiany będą obowiązywały od następnego okresu rozliczeniowego (Czas: Od następnego okresu rozliczeniowego (pod warunkiem, że wymagane dokumenty zostaną dostarczone przynajmniej 3 dni robocze przed jego rozpoczęciem)), zmiany na koncie, być może, wymagają więcej czasu, lub aktualizacja systemu nie może być wykonana prawidłowo przez otwartą sesję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
Nie ukrywam że i tak może być. W moim przypadku, który dotyczył mobilnej usługi, a nie jak u @karol555 stacjonarnej, być może zmienia się numer ewidencyjny usługi. U mnie jednak była tylko zmiana danych no i irytująca opłata 20PLN za cesję
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
Myślałem o tym, że bedzie zmiana, jednak numer został ten sam. Oriętuję się trochę w zasadach cesji, ale poza danymi nic się nie zmieniło...dziwne, ale prawdziwe Przy przedłużeniu umowy na np stacjonarnych i jednoczesnym przejściu z satki na światło zmienił się numer mojego konta abonenckiego (w tym przypadku całkowita zmiana usług, bez zmiany abonenta)...dlatego zdziwiło mnie zachowanie starego numeru przy cesji na komórkowych...(aż wykopałem umowy dla sprawdzenia, bo pomyślałem że coś pokręciłem, ale jest tak jak napisałem 🙂 )
Wyglądało to mniej wiecaj tak:
-migracja żony z play do orange (ok 30 dni)...na czas migracji numer telefonu zastępczy, do czasu zarejestrowania starego numeru w orange
-po pierwszym, pełnym okresie rozliczeniowym (kolejne ok 30 dni) cesja...
Konto dołączone do reszty moich usług po pełnym przeniesieniu numeru z play do orange. Po cesji tylko i wyłącznie zmiana danych abonenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
karol555 napisał(-a):
Przeczytałem jeszcze raz dokument cesji i piszę że usługi zostaną przeniesione na nowe konto abonenckie.Zmieniło mi się już hasło do neostrady ale nie ma nigdzie wzmianki o nr usługi.Skąd mam uzyskać nowy numer ? Jak już go będę miał to nowe konto Orange trzeba utworzyć ?
Nie dostałeś dokumentu nowej umowy? Tak jak napisał @Piotrekk85, powinien być nadany nowy numer konta abonenckiego, czyli też nowa umowa. Nie mówili w salonie że przyjdzie pocztą? Poza tym do zarejestrowania z tego co pamiętam potrzebny jest tylko login neostrady i chyba kod abonencki...zabijcie mnie, ale nie pamiętam dokładnie, ale na pewno musisz zarejestrować usługę na nowo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
Zawsze możesz wysłać zgłoszenie przez Mój Orange (o ile Ci się uda). Jeśli nie zostaje kontakt z infolinią 510100100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój Orange a cesja
- « Poprzedni
-
- 1