- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
Chcę podzielić się pewnym spostrzeżeniem.
W ciągu ostatnich dwóch miesięcy przy uruchamianiu aplikacji dwukrotnie pojawiła mi się możliwość logowania za pomocą biometrii odcisku palca. Nie było to zdarzenie regularne. Często korzystam z aplikacji i logowanie odbywa się emailem i hasłem za pośrednictwem menedżera haseł. Szukając możliwości włączenia stałego logowania się za pomocą biometrii w ustawieniach Mój Orange takowych nie znalazłem. Zaciekawiony zapytałem w BOKu. Otrzymałem informację, że takie ustawienie istnieje po ustawieniu kodu PIN. Następnie po wylogowaniu się i ponownym logowaniu kodem PIN będę zapytany czy chcę korzystać z logowania biometrycznego. Kod PIN mam ustawiony od zawsze choć zawsze logowałem i loguję się email + hasło a nigdy PINem. Właściwie, to nie sprawdzałem dlaczego.
Czy to normalne działanie aplikacji w kontekście logowania?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dawid_Parisnapisał(-a)
@Glutnapisał(-a)@Dawid_Paris tak normalnie. Przy logowaniu masz wybór pin, lub biometria ( jak masz ustawiony pin).
Nie mam żadnego wyboru przy logowaniu a po logowaniu w ustawieniach. Pola email i hasło to jedyne.
@Dawid_Paris zaloguj się i wyjdź z aplikacji nie klikając "wyloguj".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Logowanie biometryczne
@Dawid_Paris tak normalnie. Przy logowaniu masz wybór pin, lub biometria ( jak masz ustawiony pin).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Logowanie biometryczne
@Glutnapisał(-a)@Dawid_Paris tak normalnie. Przy logowaniu masz wybór pin, lub biometria ( jak masz ustawiony pin).
Nie mam żadnego wyboru przy logowaniu a po logowaniu w ustawieniach. Pola email i hasło to jedyne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dawid_Parisnapisał(-a)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Logowanie biometryczne
@Glutnapisał(-a)
Działa, serdeczne dziękuję. Chyba rozwiązała się również pierwsza tajemnica pierwszych "ofert" biometrycznego logowania o których pisałem na początku. Musiałem wyjść z aplikacji bez twardego wylogowania się.
Wylogowałem się z ciekawości przyciskiem "Wyloguj" i przy ponownym logowaniu wraca do standardowego logowania email+hasło, ale po "porzuceniu" aplikacji i przy ponownym logowaniu się już PIN lub biometria. Jeżeli to zamierzona konstrukcja twórców aplikacji to zastanawia mnie jakie mieli cele projektowe.