- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kwota do zapłaty w Mój Orange, bez faktury, bez żadnego wyjaśnienia.
Pełna zgoda. Ja to tylko tu rzucam, bo może jak to klasyk powiedział, jak się to pokaże "facetowi, który się poczuwa do minimum odpowiedzialności, co Orange pokazuje milionom użytkowników MO", to cokolwiek się zmieni.
Dziś zaglądam do MO na telefonie i widzę, że do zapłacenia mam 62,29 i ZALEGAM z opłatami.
Klikam pomarańczowe, wyraźnie zapraszające do kliknięcia "Zapłać online 62,29 zł"
Co widzę na kolejnym ekranie? Że mogę zapłacić 121,95 zł. Nie można zmienić kwoty. Oczywiście kwota wynika z "niezauważenia" przez system, że pobrał on już (i faktycznie przelew poszedł) część należności poleceniem zapłaty.
No ale ok, klikam "Zapłać online 121,95 zł".
Co widzę dalej? Kwotę 124,44 zł. I tak, rozumiem że to dlatego, że jest opłata za płatność (sic!). Po kliku chwilach, dochodzę do tego, że na poprzednim ekranie mogłem wyświetlić sobie dane do przelewu bez tej opłaty - to ten link małym drukiem pod wielkim pomarańczowym przyciskiem. Ale na obecnym ekranie tej informacji. już oczywiście nie ma.
To nie chodzi o te pieniądze - choć jakbym zapłacił, to i tak nie mogę liczyć na zwrot, wyłącznie na "zaliczenie wpłaty na poczet kolejnego rachunku".
Chodzi o to, że jak nasz tata, mama, babcia czy dziadek, albo mniej zawzięty technicznie-finansowo znajomy będzie klientem Orange, to nie powinien musieć rozglądał się na lewo i prawo czy go operator przypadkiem nie zachęca błędem lub podstępem do zapłacenia więcej niż powinien, tylko po prostu wyklika przelew. Którego nie powinien robić.
I dla jasności - nie zależy mi na narzekaniu dla narzekania. Bardziej na tym bo ktoś się pochylił nad tym ewidentnym - jednym z wielu - problemem, by go usunąć. A potem usunąć kolejny. I tak, małymi krokami doprowadził poziom obsługi klienta do poziomu technicznego światłowodu - który niezmiernie uważam za najwyższy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kwota do zapłaty w aplikacji, odświeża się po kilku dniach, jak wcześniej był przelew bankowy robiony, kwestia zaksięgowania, u mnie w aplikacji 3dni wisiało opłacić, potem dopiero się zmieniło, mam tylko raty za telefon, więc opłata to stała kwota 😎
Co do tego co pokazujesz, często jest bug na koncie i różne cuda się wyświetlają 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash ja dam przykład. Pakiet Premium C+ TV na koncie w apce wyświetla się 100 zł, a na fakturze 49,99
Rozbieżność i to spora...w systemach też widać w kosztach bieżących 100zl....
Wniosek, ufać i kontrolować
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z tym co wyświetla apka MO w zakresie płatności są już chyba legendarne. Wydaje mi się że każdy ich w jakimś stopniu doświadczył.
Jedyne co mnie w tej sytuacji dziwi to czemu Orange ma tak przeogromny problem z ogarnięciem tej dość w końcu elementarnej funkcjonalności, a jednocześnie promuje ten ułomny produkt i pcha w niego coraz bardzej problematyczne funkcje. Czy Orange nie widzi jak to degraduje jego wizerunek jako kompetentnej firmy telekomunikacyjnej???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swoją drogą - po naciśnięciu "Opłać całość" w MO na komputerze wita nas:
A to już nas nie wita, a mogłoby:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash Uparcie drążysz temat, nie tylko Ty masz takie problemy, ba inni mają to samo i z wysokimi opłatami, płacisz teraz, za miesiąc ci korygują 🥸
- « Poprzedni
- Następny »