Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak zmienić numer do autoryzacji na Mój Orange

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 141
  • 482
  • 0

Posiadam dwa numery telefonów w Orange - z tym, że jeden jest bardzo rzadko używany, więc przeważnie wyłączony. I tutaj jest problem, bo na ten wyłączony przychodzą wszelkie informacje na temat kolejnych (wkurzających mnie!!!) kodów, jakie mam wpisać przy logowaniu. Bowiem ten właśnie numer jest zarejestrowany jako pierwszy, który się wyświetla po zalogowaniu na "Mój Orange" - a on akurat sobie spoczywa w szufladzie. Jak to zmienić?!!!

8 ODPOW. 8

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14390
  • 59101
  • 721

@musbron1945  zadzwoń na infolinię lub wejdź na czat.

Tam Ci zmienią. 

• 19909
  • 57539
  • 783

@musbron1945 zmienić możesz samodzielnie, np. przez aplikację: Zakładka Więcej -> Ustawienia -> Zabezpieczenia -> Autoryzacja SMS. Tam masz aktualny numer do autoryzacji i możliwość zmiany na nowy numer.

• 141
  • 482
  • 0

Witam. Próbowałem już w ten sposób kilka razy i wciąż dostaję kolejne informacje od Orange, że - tu kopiuję - "Ta operacja wymaga autoryzacji kodem SMS.Wysłaliśmy kod SMS nr 4 na Twój numer telefonu (xxxxxxxx)" - oczywiście zamiast x-ów był tam numer mojego telefonu - lecz ja ich nie otrzymuję. Korespondencja z doradcą nic nie daje - albo nie ma pojęcia co i jak, albo nie rozumie mojego problemu. Jeden wieli bajzel to Orange :-(((

• 19909
  • 57539
  • 783

@musbron1945 może masz ustawione otrzymywanie SMS-ów od Orange do spamu i temu ich nie widzisz.

• 141
  • 482
  • 0

nie!!! - bo niektóre smsy dochodzą - od jednej Pań z Orange - nawet z nr. kodu .. wpisuję go i dostaję informację, że należy wpisać kolejny kod, który podobno mi wysłano, ale go nie widzę - jeden wielki BURDEL ..!!!

• 14390
  • 59101
  • 721

@musbron1945  dlatego sugeruje inną formę kontaktu, bo tu kółko zamknięte...

• 141
  • 482
  • 0

- czyli jaką .. listem poleconym ..?!!! 😆

• 14390
  • 59101
  • 721

@musbron1945  jasne, bo to moja ulubiona forna kontaktu w "trudnych sprawach"..inne według mnie nie spełniają kryteriów obiektywnej oceny sytuacji...

Tu salon wystarczy...