Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak usunąć z Mój Orange nieaktywne usługi?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 24
  • 68
  • 1

Jak mogę usunąć "pozostałości" nieaktywne konta w MO między innymi Neostradę której nie mam od kilku lat a konto w MO cały czas wisi.

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

16 ODPOW. 16

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19900
  • 57523
  • 783

@yack niestety nie ma możliwości usunięcia nieaktywnych usług. To jest informacja dla klienta, że taka usług była i po zakończeniu świadczenia usługi, zostało zakończone rozliczenie, brak zaległości lub wystąpiła nadpłata.

• 14388
  • 59099
  • 721

@yack neo była w pakiecie, a któraś ze składowych jest aktywna? U mnie na koncie neo z VoIP zostało przesunięte do usług nieaktywnych. Na głównym go nie widać...tylko w historii 

Ja bym to na infolinię zgłosił do weryfikacji...

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 24
  • 68
  • 1

Neostrada była u mnie kilka lat temu jako źródło inernetu nie jest w żaden sposób powiązana z obecnymi usługami. Co ciekawe po przeniesieniu numeru "wskoczyło" mi kolejne konto (prawdopodobnie tymczasowe) bez przypisanego numeru -puste

Zgłosiłem to przez konsultanta do naprawy

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 307
  • 1207
  • 5

@yack  usługi nieaktywne będą widoczne, jeśli nie masz żadnych zaległości to się nie ma czym martwić.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2543
  • 13722
  • 67

Tak dla jasności, nieaktywne usługi powinny być ukrywane, nie kasuje się ich z systemu, jak są widoczne na koncie, to jakiś bug jest, raczej tak pozostanie, ale można to zgłosić i może ktoś to naprawi, choć szczerze w to wątpię 😎

• 19900
  • 57523
  • 783

Teoretycznie operator ma obowiązek trzymania archiwum przez 5 lat. Być może po pięciu latach wyłączone usługi zostaną usunięte z listy lub ukryte. 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2543
  • 13722
  • 67

Artur te nieaktywne usługi nigdy nie znikną, jedynie jak konto będzie usunięte na stałe 😃

• 19900
  • 57523
  • 783

@IreneuszCD mam kilka archiwalnych usług, z których już nie korzystam. Nie wiem tylko, ile to już czasu minęło. Najwięcej archiwalnych usług nadal widocznych pozostawało dla kont, które miały nadawane numery 1.XXXXXXXX. Taka identyfikacja była jeszcze na starym koncie Mój Orange.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1685
  • 13566
  • 2

@ketrasaArtur , ja też miałem bałagan w usługach, nawet mylnie opisywanych, ale po paru latach, bez moich ponagleń, zniknęły bezpowrotnie. Każdy przypadek jest inny, więc jeśli komuś to przeszkadza, warto zgłaszać😊