- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ile usług można mieć na koncie MO?
Takie może trywialne pytanie ale... czy jest jakiś limit usług na koncie MO?
Mam obecnie 5 usług plus jakieś 3 nieistniejące (może jakieś dawne numery albo coś z nju - ale napisane jest "konto 1 z 8")... I potrzebuję dorzucić kolejne dwie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 proponuję nie orzekraczać 10 aktywnych usług, jak chcesz, aby konto MO działało prawidłowo.
Oczywiście możesz podjąć próby i dodać więcej, ale istnieje ryzyko niestabilnego działania konta. Najgorsze jest, jeśli zapamiętanz jest historia usług, z których się korzystało. Mpżna się wtedy spodziewać długiego czasu przywracania prawidłowego działania konta MO (nawet kilka miesięcy).
Jak zależy aby MO się nie wysypało, to staraj się posiadać jak najmniej usług aktywnych i historycznych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na razie nie planuje. Mam obecnie 5 aktywnych + 2 w drodze. Ale komunikat "1 z 8" sugeruje, że coś wisi wirtualnie na koncie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 tak, wisi historia, która również może zakłócić prawidłowe działanie konta MO. Historię trudno jest sprawdzić,więc tu już nie podpowiem, ile usług nieaktywnych może spowodować wysypanie konta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najśmieszniejsze jest to, że ta historia mnie nie nękała do chwili kiedy jedna z faktycznie istniejących nie zniknęła mi z konta MO. Po zgłoszeniu braku usługi i "naprawieniu" tego, co trwało prawie 2 miesiące pojawił się przy okazji taki właśnie nadbagaż na koncie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Ianus72
Znalazłem na forum NO podobny temat konto mój orange - ile można mieć numerów?https://nasz.orange.pl/t5/Konto-M%C3%B3j-Orange/konto-m%C3%B3j-orange-ile-mo%C5%BCna-mie%C4%87-numer...
Według tego tematu maksymalnie na koncie Mój Orange można mieć nie więcej niż 10 usług. Więcej niż 10 usług na koncie Mój Orange może powodować problemy zwiazane z błędem komponentu lub brakiem informacji o numerach na koncie.
Zerknij do tego tematu może okaże Ci się przydatny
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)@Ianus72 proponuję nie orzekraczać 10 aktywnych usług, jak chcesz, aby konto MO działało prawidłowo.
Oczywiście możesz podjąć próby i dodać więcej, ale istnieje ryzyko niestabilnego działania konta. Najgorsze jest, jeśli zapamiętanz jest historia usług, z których się korzystało. Mpżna się wtedy spodziewać długiego czasu przywracania prawidłowego działania konta MO (nawet kilka miesięcy).
Jak zależy aby MO się nie wysypało, to staraj się posiadać jak najmniej usług aktywnych i historycznych.
@ketrasaArtur tak z ciekawości zapytam. Można usunąć te historyczne z konta MO?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut niestety nie można usunąć historii. Konsultanci też tego nie zrobią, ani nie mają możliwości przekazania wyżej, żeby historia usług została usunięta. Operator ma obowiązek ustawowy trzymać historię jak dobrze pamiętam przez 5 lat. Dlatego trzeba ostrożnie dobierać usługi z których che się korzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturto jest więcej u mnie na koncie wisi neostrada sprzed 8 lat. Stawiałbym w 10 lat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut może być i więcej. Tylko ile czasu ustawił sobie operator? Może Orange poszedł o krok dalej i historię trzyma dłużej niż wymagane ustawowo,
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »