Nie można wyświetlić tego widżeta.

Diagnostyka usług mobilnych.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 9
  • 26
  • 1

Nie działa Speed Test usług mobilnych w MO w aplikacji w Diagnostyce Mobilnej!

6 ODPOW. 6

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6324
  • 25836
  • 216

@pawcik60napisał(-a)

Nie działa Speed Test usług mobilnych w MO w aplikacji w Diagnostyce Mobilnej!

Ano nie działa. A to kiedykolwiek działało poprawnie? Apka pro.speedtest jest zupełnie wystarczająca i mniej reklam wyświetla.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14211
  • 58416
  • 706

@pawcik60 W tym przypadku zgodzę się z @j131 , że test zaproponowany przez UKE (a jeszcze wykonywany z poziomu aplikacji ściągniętej ze strony UKE PRO Speed Test - pomiary jakości usługi dostępu do Internetu na Androida) jest stabilniejszy niż w apce. Według mnie i tak testy prędkości sieci mobilnej są tylko poglądowe, gdyż sytuacja chociażby obciążenia nadajnika (nadajników połączonych kaskadowo za pomocą radiolinii), czy zasięgu negocjowanego praktycznie w cyklu ciągłym zmienia się dynamicznie i test testowi nierówny, mimo, że wykonywane jeden po drugim.

Brak tego testu to mała strata 🙂

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1464
  • 1

@agat13  , @j131  w aplikacji MO nadal  nie działa ( dawniej , po zgłoszeniu  w  BOK działało) , to teraz ta funkcja testu w aplikacji już jest bezużyteczna ? , mimo najnowszej aktualizacji nowego smartfona i aktualizacji aplikacji MO .

Pozdrawiam. 

• 6324
  • 25836
  • 216

@jan1napisał(-a)

@agat13  , @j131  w aplikacji MO nadal  nie działa ( dawniej , po zgłoszeniu  w  BOK działało) , to teraz ta funkcja testu w aplikacji już jest bezużyteczna ? , mimo najnowszej aktualizacji nowego smartfona i aktualizacji aplikacji MO .

Pozdrawiam. 

No nie działa, co się dziwisz? 😉

Nie wiem czemu wiążesz aktualizacje i wiek smartfona z działaniem jednaj z funkcji apki MO. Te rzeczy nie są nijak ze sobą powiązane. Chcesz zrobić speedtest? Nie ma problemu - wskazałem ci apkę lepiej do tego się nadającą niż MO. IMHO ta funkcjonalność w apce MO powinna być na stałe usunięta. Nie jest do niczego potrzebna i tylko niepotrzebnie komplikuje i tak już fatalnie zaprojektowaną aplikację obsługową.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1464
  • 1

@j131  dziwię się , bo dawniej po takim zgłoszeniu  naprawiono . Dlatego wiążę wiek smartfona i aktualizację z działaniem , ponieważ miałem takie sugestie  w czasie różnych rozmów , że nowy smartfon pozbawi mnie występujących  wszelkich nieprawidłowości. Nie będę pobierał następnej apki do wykonania testu , bo nie będę dublował i powielał tego samego  co już mam w MO. Dziwię się  również ,  dlaczego po każdej następującej po sobie aktualizacji aplikacji MO , nie usunie się błędów  , jak sam piszesz fatalnie zaprojektowanej aplikacji. To po co i w jakim celu robi się kolejne nastepne aktualizacje  aplikacji MO ?

Pozdrawiam. 

• 6324
  • 25836
  • 216

@jan1 

Nie musisz wierzyć we wszystko co ci sprzedawca wmawia...😅

Reklamuj reklamacje w BOK; wszak tu nic konkretnego nie wiemy o procedurach wsparcia dla apki MO, ponieważ te są tajne.