- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange - po ponowym zainstalowaniu mam starszą wersję
Witam wszystkich.
Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu aplikacji MO ze sklepu google play , wróciła stara wersja aplikacji z datą aktualizacji 22 maja 2024 , a przed odinstalowaniem miałem najnowszą pobraną wersję z datą
4 lipca 2024 , i mimo licznych prób , już nie mogę do niej wrócić. A odinstalować musiałem aplikację MO z innych przyczyn. Czy ktoś z was miał coś podobnego z najnowszą wersją aplikacji MO ?
Pozdrawiam.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jan1 poczekaj cierpliwie, za jakiś czas dostaniesz aktualizację do nowszej wersji.
Czy była zaznaczona opcja beta testera? Może po odinstalowaniu beta testy zostały wyłączone, a po ponownej instalacji została pobrana wersja apki dla standardowych użytkowników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur ,ale gdybym sam tej aplikacji nie odinstalował , to miałbym ją na smartfonie do dzisiaj , nawet jeszcze przed odinstalowaniem miałem najnowszą wersję MO z 4 lipca . Nie była zaznaczona żadna opcja , i korzystałem z tej aplikacji , i jak już pisałem nie mogę do tej najnowszej wersji wrócić . Czy to tylko mnie to spotkało?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamiast odinstalowywać aplikację najlepiej wyczyścić dane aplikacji - wtedy miałbyś wersję aplikacji na której Ci zależy.
Aplikacje w Google Play z aktualizacją są udostępniane przyrostowo i trafiają do określonej procentowo ilości urządzeń. Robi się tak po to aby zbierać logi i ewentualne crashe, lepiej żeby błąd dotknął jakiegoś małego procenta userów niż wszystkich na raz. Ponieważ jest olbrzymia ilość urządzeń i szeroka gama softów często modyfikowanych nakładkami przez producentów nie da się wszystkiego przewidzieć. Na dniach/godzinach pewnie znów wpadniesz do puli urządzeń które dostaną aktualizację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jan1napisał(-a)...
Czy to tylko mnie to spotkało?
...
Z całą pewnością nie. Ale też nic na to nie poradzisz, pozostaje Ci uzbroić się w cierpliwość. Kiedyś dostaniesz. Może jakimś pocieszeniem będzie, że jakkolwiek dziwnie to wygląda, to jest to absolutnie normalna sytuacja.