- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
5.95 - aplikacja nadal ładuje się z prędkością żółwia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
Na AMA zadałem takie pytanie:
Niestety nie mogłem zareagować na odpowiedź przed końcem AMA.
Jednakże nie ukrywam, że odpowiedź eksperta wprawiła mnie w konsternację.
Okazuje się że dane o WiFi FB wyświetlane przez apkę MO pochodzą nie z FB (czyli w zasadzie może on być wyłączony?), tylko z systemów operatora. No i niby wszystko fajnie, tylko niech mi ktoś wytłumaczy po co i jakim prawem systemy operatora przechowują informacje o danych do logowania na moim WiFi w domu? To znaczy, że FB te dane przesyła do operatora niezwłocznie po każdej zmianie parametrów WiFi. Jak dla mnie jest to jeszcze jedna przesłanka aby używać własnego AP, najlepiej takiego który nic nigdzie nie wysyła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
Na AMA padło też pytanie o wsparcie MO w ramach AppGalery:
Ekspert odpowiedział dość arogancko, że nie ma wsparcia.
Spieszę sprostować, ze wbrew tej deklaracji apka MO w AppGallery nadal(!) jest, w wersji 5.69.1.11066, aktualizacja 11 grudnia 2023. Na przyszłość byłoby dobrze gdyby Ekspert wypowiadał się precyzyjniej i w odniesieniu do konkretnej sytuacji a nie w oparciu o bliżej nieokreślone wytyczne biznesowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
ja to się przestałem jarać tymi AMA. W odpowiedziach zero treści, jedynie ogólniki i wykręty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@pirenejnapisał(-a)ja to się przestałem jarać tymi AMA. W odpowiedziach zero treści, jedynie ogólniki i wykręty.
Fakt, to już chyba trzecia pod rząd z której nie dowiedziałem się nic, czego już bym nie wiedział albo przynajmniej się nie domyślał. Strata czasu i energii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
Można trochę pożartować.
Jakie pytanie , taka odpowiedź.
Dzisiaj ponownie sprawdziłem możliwość aktualizacji MO. Ponownie zapisałem się jako beta tester i zaktualizowałem MO.
Jutro sprawdzę zabawę w rozbijanie jajek. W poniedziałek na wersji testowej zabawa nie dała w końcowym efekcie po 5GB na każdej karcie.
PS. Aplikacja muli bo dane przekazywane do aplikacji są niekompletne.
Przez niekompletność przekazywania danych próbuje się załatać niektóre nieopisane możliwości-niuanse a efektem jest mulenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
5.97 - nadal trzeba czekać przy uruchamianiu lub zmianie numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
Przy okazji ostatniej AMA-y o aplikacji Mój Orange (marzec 2024) wiedziałem że coś mi umknęło, to zgodnie z prawami Murphy-ego przypomniałem sobie później. I tak, równo 2 lata temu (marzec 2022) na stronie 39 @tolek znalazł błąd w module pomiaru prędkości. Ten problem nadal występuje, wersja 5,97
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
Orientujesz się @spiro czy ten test zużywa GB z konta czy te dane nie są zliczane?