- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
migracja z neostrady 10mb/s do 80mb/s
zauważyłem ostatnio że moja oferta zmieniona z oferty neostrady do 10mb/s na 80mb/s. Wczoraj skorzystałem z rozmowy na czacie orange i z niej wynikło że muszę się udać do najbliższego salonu po nowy router obsługujący VDSL, jednak dzisiaj po wizycie w salonie okazało się że pani w systemie nie mogła jeszcze zaznaczyć funbox'a 2.0 więc po napisaniu zgłoszenia z prośbą o rozwiązanie tego problemu zostałem odesłany z kwitkiem. Pytanie czy jeżeli sam zainwestowałbym w nowy router obsługujący VDSL'a to wystarczy podpięcie routera i konfiguracja go czy Panowie monterzy muszą coś jeszcze zmienić na centrali(prędkość póki co wzrosła do ok 20 mb/s na liveboxie 2.0)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karolbala97 jeśli masz ofertę zmienioną, to możesz nabyć własny router, są w wolnej sprzedaży, coś pokroju dsl-modem-router/td-w8961n czy dsl-modem-router/td-w9970 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karolbala97 do tej pory informacje były takie, że właśnie niezbędne jest przełączenie użytkownika na technologię Vdsl na centrali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na koncie widnieje informacja "neostrada do 80mb/s" oraz jest zlecenie teoretycznie zrealziowane na "Dostęp VDSL". Więc logicznie powinienem być podłączony już pod VDSL jednak zastanawia mnie to że działa mi router ADSL'owy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Salony orange dziela sie na salony wlasne i partnerkie i niestety czesto w salonach partnerskich nie każdy ma uprawnienia do wydania nowego sprzetu. Szybciej zalatwisz sprawe jak zadzwonisz na infolinie i poprosisz o zgloszenie na wymiane sprzetu w tedu nie powinno byc problemu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jutro pewnie będą do mnie sami dzwonili po zgłoszeniu złożonym w salonie. Jak już uda mi się zdobyć router VDSL to wystarczy podpięcie go czy jeszcze technicy muszą przełączyć mnie w centralce?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karolbala97 skoro masz status, że ta prędkość jest przypisana do Twojej usługi, założyłbym, że na centrali jesteś przełączony. Z drugiej strony to co pisałeś, że masz połączenie przy starym routerze, świadczyłoby to o tym, że jednak nie... Tak czy siak, powinieneś uzbroić się w odrobinę cierpliwości i poczekać gdy będziesz miał podłączony nowy router, wtedy sprawdzisz czy masz internet i z jaką prędkością.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
router odebrałem, VDSL się załączył tylko dziwnie wyświetla prędkość.
- status linii DSL
- 2.1stan połączenia DSLwłączone
- 2.2tryb synchronizacji DSLVDSL
- 2.3ostatnia synchronizacja DSL27 listopada 2019, 13:56
- 2.4czas połączenia DSL00 d 07 g 41 m 48 s
- prędkość i margines szumu
- 2.5prędkość synchronizacji DSL w górę8567 Kb/s
- 2.6prędkość synchronizacji DSL w dół68361 Kb/s
- 2.7margines szumu w dół8.9 dB
- jakość linii (błędy)
- 2.8liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)5
- 2.9Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)0
Według routera powinienem mieć prędkość 60-65mb/s a we wszystkich speed testach wyświetla koło 40. Liczę na to że po 10 dniowej stabilizacji prędkość będzie oscylowała koło 60.