- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zwrot routera - czy dostanę jakieś potwierdzenie?
@ketrasaArtur , @DawidR całkowita racja skoro w salonie po zdaniu dostaje się potwierdzenie, to powinno być tak samo w przypadku zdania sprzętu wysyłkowo (nie mówię już o korespondencji papierowej, wystarczyłaby wiadomość mailowa lub sms).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlatego najlepiej iść do salonu Orange i zdać sprzęt . Dostanie się potwierdzenie i sprawa jest czysta - mamy pewność. Odesłanie też załatwia sprawę ale zawsze pozostaje niepewność czy wszystko jest OK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Decklennapisał(-a)Dlatego najlepiej iść do salonu Orange i zdać sprzęt . Dostanie się potwierdzenie i sprawa jest czysta - mamy pewność. Odesłanie też załatwia sprawę ale zawsze pozostaje niepewność czy wszystko jest OK
Prawda, ale jeśli ktoś nie lubi nosić maski...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Są też miejscowości w których nie ma salonów Orange, a placówki partnerskie nie mają obowiązku przyjmować sprzęt i wtedy pozostaje tylko wysyłka do magazynu centralnego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72napisał(-a)Są też miejscowości w których nie ma salonów Orange, a placówki partnerskie nie mają obowiązku przyjmować sprzęt i wtedy pozostaje tylko wysyłka do magazynu centralnego.
Każdy salon, nawet ten partnerski ma obowiązek przyjąć sprzęt. Wszystkie mają te same uprawnienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pl a widzisz, dzięki za info, gdyż jak zdawałem FB 3.0 poszedłem do małego punktu w galerii handlowej (miałem tam rzut beretem) i powiedzieli mi że nie przyjmują zwrotów sprzętu (był to początek lutego) więc udałem się ze zwrotem do salonu, który był o wiele dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie tak. Również polecam salon plus potwierdzenie zwrotu sprzętu na papierze. W 2017 roku uchroniło mnie to przed zapłatą 700 zł - na taką kwotę opiewała nota obciążeniowa za sprzęt, który zdałem.
Kolejna przygoda ze zwrotem sprzętu była w 2019 - brakowało w systemie informacji o ONT i nie dało się go zwrócić. Jeśli dobrze pamiętam, to był początek wprowadzania systemu zawierania umów z podpisem na tablecie i nie było opcji papierowego potwierdzenia. Po informacji, że mogę zostawić sprzęt, ale nie dostanę na to żadnego dokumentu sprzęt został u mnie. Darmowy magazyn 😉 A może jeszcze kiedyś się przyda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o zwrot sprzętu w salonie, nawet papierowe potwierdzenie nie gwarantuje faktu, że nie dostaniemy za niego noty. Ale jeśli sprzęt był zwrócony sprawa jest do odkręcenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak zwracałem ONT paczkomatem, to po chyba kilkunastu dniach urządzenie zniknęło z listy dzierżawionych od Orange na koncie Mój Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zwrocie FB 3.0 paczkomatem po paru dniach dostałem mailowe potwierdzenie zwrotu. Don't stress