- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zbliża się koniec umowy na Neostradę, więc czas na przedłużenie. Przy ofercie jaką "wyklikałem" na stronie Orange pojawia się FunBox 2.0 (obecnie mam zwykły FunBox) - czy rzeczywiście czeka mnie wymiana sprzętu? W jaki sposób (i kiedy) miałbym zwrócić stary sprzęt?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli kogoś zainteresuje - przy przedłużeniu umowy - mimo wybrania FunBoxa 2.0 w formularzu zamówienia, mając działającą starszą wersję - nie ma konieczności wymiany. Jest możliwość podmiany bezpośrednio w salonie Orange w razie problemów ze starszym sprzętem. Tajemnica rozwiązana 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zwrot modemu przy przedłużeniu umowy
Modem wymienia się tylko jeżeli podisujesz umowę na szybszą Neostradę przy której stary nie daje rady.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za informacje, złożę zamówienie i zobaczę co się stanie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pit1981 jeżeli nowa umowa wiązałaby się z wymianą sprzętu to możliwe są dwa rozwiązania. Pierwsze wizyta techników, którzy wymienią urządzenie. Drugie sam oddajesz funboxa do najbliższego salonu Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedłuzenie umowy na tych samych warunkach, jedyne co mnie zbiło z tropu, to wybór modemu przy składaniu zamówienia (bo tylko nowszy model do wyboru). Jeżeli wymiana nie będzie konieczna lub na podmiankę pojawią się technicy, to mi odpowiada. Gorzej, kiedy konieczne byłoby pofatygowanie się do salonu Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pit1981 zwrotu urządzenia można dokonać wysyłając paczkę. Opis jest tu.
Wprawdzie jest tam mowa o zwrocie urządzenia po zakończeniu umowy, ale jak sądzę, to co napisałem wcześniej. Najczęściej instalacja nowego Funboxa robiona jest przez techników. Uważam również iż opisana procedura zwrotu przez paczkomat albo samodzielną wysyłkę paczki dotyczy zwrotu każdego urządzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja bym nie zwracał sprzętu na własną rękę - jak masz oferte pakietową - zwrot sprzętu = rezygnacja z usługi z karą.
Najlepiej upewnij się na BOK jak u Ciebie sytuacja wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście @pit1981 nie śpiesz się ze zwrotem, tylko złóż zlecenie, poczekaj na umowę i jeżeli będzie Ci przysługiwał Funbox2, to wtedy będziesz zobowiązany oddać dotychczasowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W razie gdyby nie chcieli Ci wymienić routera na nowy to wymów umowę na jeden dzień, oddaj stary sprzęt, a na drugi podpisz nową, wówczas dostaniesz wszystko new 😜
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »