- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zwiększenie maksymalnej przepustowości łącza
Otóż mam taki problem, że będąc podłączony wraz z sąsiadem pod jedną puszkę telefoniczną on może mieć maksymalną przepustowość do 80Mb/s a ja pomimo że mam bliżej do puszki już mogę mieć maksymalnie do 20Mb/s. Czy ktoś miał już taki problem i wie jak można go sprawnie rozwiązać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak złożysz zamówienie na 80Mbps, to jaki jest powód odmowy?
Przyczyny mogą być rózne;
1. Nie ma juz wolnych portów VDSL na centrali.
2. Pomimo ze to ta sama "puszka" to jesteście podpięci do innych central, na jego centrali mozę być VDSL, a na Twojej nie.
Pewnie jest jeszcze pare innych wyjaśnień tej sytuacji, jednak bez konkretnych informacji od monterów dlaczego nie mogą Cie podłączyć, nic nie da się powiedzieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To, że jesteś podłączony do tej samej "puszki" (nie wiem co masz na myśli tak pisząc szczerze mówiąc 😉 - prawdopodobnie DSLAMu, nie oznacza, że będziesz mieć takie same możliwości techniczne jak sąsiad. Możesz byc chociażby wpięty w port innego typu i rózne, inne, dziwne rzeczy. Pozostaje Ci pisać do Orange i pytać, pytać, pytać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Innym problemem jaki przychodzi mi do głowy to wysycona dostępna prędkość na węźle i nie mogą sprzedać kolejnego VDSL, bo nie będą w stanie zapewnić minimalnej gwarantowanej przepustowości 20Mb/s, której nie ma w umowach 10/20Mb/s. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś