- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znowu wysokie pingi oraz gubione pakiety
Nagle znowu wysokie pingi w grach.Od ponad pół godziny mam coś takiego... Orange FTTH, Wrocław, kabel, nic się nie ściąga. Jedynie gram. @HypsteRT help!
edit: po restarcie to samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
22 ms we Wrocławiu na FTTH 😄 Ja 2, 3 i 4 dni temu miałem 60 ms we Warszawie, również na FTTH. Tutaj: https://prnt.sc/ld9wf7
Cóż, widocznie tak ma być. Coraz więcej klientów, coraz większe obciążenia. Za kilka miesięcy jak Orange pozyska jeszcze z 50 000 -100 000 klientów to nie będziesz mógł nawet google.pl odpalić.
@HypsteRT Pisał coś że Orange ma aż za dużo miejsca i wszystkich pomieści bez opóźnień i przeciążeń 😄
Ja Hypstera oczywiście nie winię, on tylko pisał to co mu powiedzieli, ale to tylko pokazuje poziom zakłamania na górze sieci Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan922konfabulacja jest tutaj zbędna i nie wiem dlaczego uważasz, że miałbym nie pisać prawdy - tak, tak jak wspomniałem pojemność jest wystarczająca i z dużym zapasem.
To co napisał @FloccWins, to mógł być jakiś problem regionalny, tu pozostaje zgłoszenie na naszą infolinię.
Z mojej strony mogę dodać, że ostatnio robiliśmy testy, stąd też podejrzewam Wasza zwiększona aktywność w ciągu ostatnich dni, dlatego też dziękuję za Wasze posty, bo je czytamy i analizujemy. Są naprawdę pomocne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
''konfabulacja jest tutaj zbędna i nie wiem dlaczego uważasz, że miałbym nie pisać prawdy - tak, tak jak wspomniałem pojemność jest wystarczająca i z dużym zapasem.''
Z jakim dużym zapasem jak pingi są ciągle wysokie i niestabilne? Czy wg Ciebie 60 ms na FTTH do routera Orange w Warszawie to niski ping? Czy skoki pingu do 50-70 na routerze należącym do Orange 80.50.144.146 który znajduje się w Polsce lub koło Polski to dobry ping?
Czy ciągłe problemy z opentransit, utraty pakietów i skoki pingów - to również jest normalne?
Ostatnio ludzie również narzekają znów na telię - rozumiem że wszystko w porządku?
Ty mi mówisz że macie wystarczającą pojemność z dużym zapasem a my Ci pokazujemy wysokie i niestabilne pingi i niskie prędkości pobierania/uploadowania zasobów sieciowych.
Ciągle macie problemy i ciągle wmawiacie ludziom że wszystko jest ok. Ileż można?
Ja ostatnio naprawdę pogodziłem się z tym że u Was ping i jakość jest na ostatnim miejscu i nawet tutaj mało komentowałem w ostatnich 2 tygodniach, jako że i tak zmienię dostawcę, nawet na miedzi, i tak będzie lepiej od Orange.
Gdybym chciał tutaj postować każdy podbity ping, każdy problem, każde zaniżenie prędkości ze steam, googledrive i wiele innych problemów to bym musiał tutaj tworzyć po kilka tematów dziennie. Po co? Po nic, bo i tak to bez znaczenia. Dlatego odpuściłem. Nic się nie zmieni.
Zobacz mój test w poście powyżej i powiedz czy 60 ms do routera Orange w Warszawie w godzinach szczytu (18-22) to normalne?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
i znowu się zaczeło wieczorem... no nic dzwonię na infolinię.
edit: zgłoszenie nie przyjęte, bo podobno jakieś prace w moim regionie i do dwóch dni "powinno" się ustabilizować. zobaczymy! 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@HypsteRT Wystarczająca pojemność? Znów podbity ping przez 80.50.144.146 który łączy z retn.net - https://prnt.sc/lf6c53
Do vodafone.de standardowo 90+ ping - http://prntscr.com/lf6i9v
Wiele mogę jeszcze takich znaleźć... ale nie szukam na siłę, po prostu chciałem pograć bo wieczorem mam czas ale Orange standardowo stanęło na wysokości zadania, podbijając ping i uniemożliwiając rozgrywkę. Dzięki! Czas na vpn, jakoś trzeba dać radę do końca umowy.
PS. Znajomi z zagranicy już się mnie pytają pół żartem czy mieszkam na księżycu albo chociaż na jakiejś stacji orbitalnej - z racji pingu. Sami nie mogą ogarnąć umysłem jakie światłowody są w Polsce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja nawet w tej chwili nie mogę nawet twitcha w 1080p oglądać... o graniu nie wspominając 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 VPN-a akurat nie kupiłem bo nadal trzymam się swojego poglądu - vpn którego używam jest darmowy, a i tak lepszy niż Orange 😉 Do końca umowy wystarczy.
@FloccWins Mi się youtube bardzo często zamula w 1080p jak video jest ciągnięte przez opentransit, twitch nie wiem - nie oglądam. Również nie streamuję aktualnie. Wiem tylko że Orange miało kiedyś spore problemy z twitchem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@FloccWinsnapisał(-a)i znowu się zaczeło wieczorem... no nic dzwonię na infolinię.
edit: zgłoszenie nie przyjęte, bo podobno jakieś prace w moim regionie i do dwóch dni "powinno" się ustabilizować. zobaczymy! 🙂
Co to znaczy zgłoszenie nieprzyjęte? Masz problem, zgłaszasz, niech panienka z infolinii to przyjmie, nie ważne, że wiedzą o problemie, niech będzie odnotowane w systemie, że też zgłaszałeś. I chodzi o to "powinno się ustabilizować", powinno nic ci nie gwarantuje, a zgłoszenie to zawsze jakiś krok. Dziwi mnie, że dajecie się tak zbywać przez infolinie.