- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, mam odprowadzony światłowód. Niedawno umowa była na kogoś innego, teraz będzie NOWA, na mnie. Czy w momencie gdy przyjdą technicy mogę wskazać nowe miejsce gniazda/routera?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@devnem86 samego światłowodu się nie sztukuje jak się to robi z kablami miedzianymi. W obecnym gniazdku by trzeba zrobić spaw, ukryć go w tym gniazdku ze względu na kruchość takiego łączenia i założyć kolejne gniazdo w miejscu docelowym
Tak powinno to wyglądać jeśli by miało do tego dojść
Technicy mogą nie chcieć tego zrobić z różnych powodów. Teoretycznie powinno, ale....
Dlatego trzeba przewidzieć taką możliwość i ewentualnie sprawdzić dostępność dłuższego patchcordu
Nie będzie to idealne rozwiązanie, ale praktyczne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana lokalizacji routera / nowa umowa
@devnem86 jak przyjadą technicy, to warto uzgodnić nową lokalizację. Uważam, że nie powinno być problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@devnem86 czasem, aby to zrobić trzeba wymienić większość instalacji. Technicy doradzą, ale warto się zastanowić nad zakupem dłuższego patchcordu pomiędzy gniazdem, a modemem. Czasem tak jest prościej
Na serwisach sporo jest ofert różnej długości kabli że złączami SC/APC
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakieś 4-5m poza pokój
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@devnem86 samego światłowodu się nie sztukuje jak się to robi z kablami miedzianymi. W obecnym gniazdku by trzeba zrobić spaw, ukryć go w tym gniazdku ze względu na kruchość takiego łączenia i założyć kolejne gniazdo w miejscu docelowym
Tak powinno to wyglądać jeśli by miało do tego dojść
Technicy mogą nie chcieć tego zrobić z różnych powodów. Teoretycznie powinno, ale....
Dlatego trzeba przewidzieć taką możliwość i ewentualnie sprawdzić dostępność dłuższego patchcordu
Nie będzie to idealne rozwiązanie, ale praktyczne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@devnem86 pogadaj z technikami jak przyjdą, mogą to wykonać jako usługę dodatkową (płatną dodatkowo przy następnej fakturze), wiem co piszę, nie tak dawno bo w zeszłym tygodniu u szwagra od istniejącego już gniazdka technicy wykonali spaw i pociągnęli światłowód 10 metrów dalej przez 2 pokoje i zakończyli drugim gniazdkiem (obydwa są czynne). Tak że wystarczy trafić na odpowiednie osoby i wszystko jest możliwe, powodzenia życzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 ciekawe jak? Nie słyszałem o równolegleniu spawów na włóknach. Raczej zrobili mu przedłużkę gniazdka na zasadzie przedłużacza do wpięcia się w pierwsze gniazdko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72Nie da się wyspawać włókien równolegle. Można zostawić aktywne gniazdo i za pomocą przedłużenia z gniazdem na końcu przełączać...
- « Poprzedni
- Następny »