- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
Tą biała małą skrzynke mam z 20 m od domu a taki maly biały budynek ( centrale ) mam 140m od domu, dosłownie jak na droge wyjdę to ją widzę, mierzyłem google mapsem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
@SeQQuPL jeżeli jest tak, to powinno dać się uruchomić VDSL. Jeżeli chodzi o odległość, to tu odgrywa rolę długość linii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
Ok , jak wywalczę to się może odezwę. Dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
@SeQQuPL Do zestawu brakuje dużej metalowej szafy o wysokości 1,5 do 2 m z oznaczeniami Orange. Jak połączysz te elementy, teoretycznie dostaniesz długość linii: centrala- szafa- skrzynka- dom- instalacja + 20m zapasu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
A co do tych błędów (ES) co moze być ich przyczyną?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
@SeQQuPL różnie może być. Zaśniedziałe połączenia na linii, problemy z centralą, uszkodzone gniazdko u abonenta lub kabelek łączący router z gniazdkiem itp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
@SeQQuPL Trudno powiedzieć. W LB2 są to po prostu błędy. W modemach o zaawansowanym menu jest podział na błędy CRC-liniowe i FEC. Podział na pasmo do i od internetu. Wtedy możemy z grubsza osądzić z czego powstają. Zapewne Orange w swoich systemach pomiarowych to dokładniej widzi, my niestety nie. Na powstawanie błędów w technologiach ADSL i VDSL maja wpływ naprawdę różne czynniki..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
Kurde , gadałem z doradcą na czacie , i powiedziała mi ze nie ma wolnych kart VDSL , to ja powiedziałem ze mam warunki itp , ze blisko jestem i ze nie widze problemu dołożyć takiej karty , ona odpowiada ze jakby miał byc tam vdsl to by juz dawno był . Wspomniałem też o tej mapce UKE , lecz nie dostałem na to solidnej odpowiedzi tylko zostałem skierowany aby wysłac list w sprawie modernizacji do orange . Co dalej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana ADSL na VDSL
@SeQQuPL Orange nie chce inwestować w miedź, więc raczej na rozbudowę centrali o VDSL nie liczyłbym. To będzie trudna sprawa, aby została zmodernizowana centrala o VDSL.