Nie można wyświetlić tego widżeta.

Youtube Orange światłowód

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 26
  • 70
  • 1

Czy ktoś też ma problem z ładowaniem się filmików w serwisie YouTube, Od jakiegoś już czasu ładują się wolno, widać w "connection speed" spada prędkość, co ciekawe po odpaleniu NordVPN wszystko działa normalnie i filmiki ładują się bardzo szybko.

//Edit załączam jeszcze traceroute z youtube i google, dziwne jest to że od czasu do czasu te trasy potrafią się zmienić i raz jest normalny ping a raz zwiększony jak na screene z yt, nie wiem może te trasy wpływają w jakimś stopniu na to wolne ładowanie.

Zrzut ekranu 2024-11-24 210434.pngZrzut ekranu 2024-11-24 205443.png
16 ODPOW. 16

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14425
  • 59233
  • 721

@Mxy  masz login z IPv4 czy 6 ? Zmień i sprawdź to na początek..

• 26
  • 70
  • 1

@agat13 Tak mam po ipv4

• 14425
  • 59233
  • 721

@Mxy  na obu działa tak samo?

• 26
  • 70
  • 1

@agat13 Przed chwilą sprawdziłem po zmianie na ipv6 pingi końcowe w traceroute na google i youtube 35 ale prędkości wróciły do normy wiec na tym ipv4 coś jest nie tak z youtube.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 25
  • 126
  • 0

Klasyka na necie od orange. Popularne filmiki, z dużą ilością wyświetleń latają pięknie, z dużą przepustowością, ale jak tylko odpalisz jakieś mniej popularne filmiki, z małą ilością wyświetleń to transfery rzędu 2Mb/s

• 14425
  • 59233
  • 721

@Mxy  stąd moje pytania...

• 26
  • 70
  • 1

Mi nawet wolnej ładuje te które mają po 25 mln wyświetleń na przykładzie coś z 4k

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1356
  • 11

Traceroute po IPv4 do YT jest jakiś zagraniczny, ale nie mam na nim żadnych problemów z prędkością. Na codzień i tak korzystam z IPv6 i tam jest zupełnie inny routing i ping na poziomie dosłownie kilku ms.

Sugeruję przejść na IPv6.

• 26
  • 70
  • 1

Dziś coś ruszyło i działa już normalnie na ipv4 zobaczymy za kilka dni czy coś się zmieni.