- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolniejsze połączenie z internetem wieczorami
Jaka może być przyczyna wolniejszego połączenia z internetem w godzinach wieczornych?
I w jaki sposób można to naprawić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proszę, opisz więcej szczegółów. Jaka neostrada? Mało danych. Jakiś wynik ze speedtestu np http://www.speedtest.pl/. Na chwilę obecną mogę Ci napisać tylko tyle, że neo wieczorami czasami "przysiada". Miałem tak na Neostradzie do 80Mbs...spadek w godzinach 18-22 nawet do 10Mbs.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
Od około godziny 16 do godziny 23 połączenie jest wolniejsze, strony w przeglądarce długo się ładują, ping w grach waha się między 200-250.
Co można zrobić w takiej sytuacji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki router? Dane po wifi czy po kablu? Bardzo ważny jest porzadek w kompie. Bałagan sumuje problemy z netem. Problem jest cały czas, czy pogorszyło się niedawno?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ruter TP-LINK, dane po wifi.
Komputer kupiony 2 tygodnie temu więc porządek jeszcze jest.Problem jest od około 2 miesięcy, na początku myślałem że to przez stary komputer ale po kupieniu nowego cały czas jest to samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z mojej strony, jedyne co mogę doradzić to zgłoszenie reklamacji na działanie internetu/neostrady do BOK przez orange on line lub aplikację mobilną, jeśli taką posiadasz (szczegóły tutaj). Ewentualnie później, jeżeli zajrzą tutaj "spece" od takich zagłostek to może coś jeszcze innego doradzą
@edit: jeśli masz możliwość, sprawdź czy na kablu też masz takie spadki w godzinach które podałeś. Szanse na zdiagnozowanie rosną, wtedy gdy podasz jak najwięcej danych z obserwacji 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok. Dziękuję za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @bcuker,
Sprawdź proszę, czy któryś z powyższych wpisów jest odpowiedzią na Twój temat. Jeżeli tak, oznacz go proszę jako rozwiązanie. Dzięki temu inni użytkownicy będą mogli szybko znaleźć interesującą ich odpowiedź.
Pozdrawiam,
Rafał