- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Utraty pakietów i światłowód 2 Gb/s
U mnie na TV po prostu wyskakiwała animacja wczytywania / buforowania . Rwało film co kilkanaście sek, na kilka sekund. Trwało to przez około 15 min . W tym czasie rzuciłem okiem na parametry łącza, które były ok. Wyłączyłem film i włączyłem ponownie, co " naprawiło problem". Wg mnie problem po stronie YT. Jak wspomniałem wcześniej, na drugim TV leciał film w 4K i ani jednego przycięcia nie było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj problem powrócił. Na speedteście mam prędkość 2100 Mb/s. YouTube buforuje co chwila filmy 1440p i nie da się oglądać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie dzisiaj też tragedia buforowania na YT.
Mam DS-Lite, więc ruch raczej idzie przez IPv6 do serwerów GGC w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podobna sytuacja u mnie, filmy na YT buforują się znacznie dłużej zwłaszcza przy 1440p lub wyżej. Tak samo w przeglądarce na PC przez kabel czy na WiFi na telefonie. Na mobilnym internecie z innej firmy nie zauważyłem żadnych problemów. Wyniki na wszelakich speedtestach normalne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakoś od 2 tygodni też mam problemy z ciągłym buforowaniem YT w jakości powyżej 1080p, zarówno na telefonach jak i TV.
Mam nadzieję, że to tylko z powodu dużej liczby osób mających wolne i za kilka dni wszystko wróci do normy.
Chociaż inne serwisy streamingowe działają, więc jak widać jak się chce to można. Pytanie kto nie chce - Google czy Orange 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie mam to samo. Wszystko ogólnie śmiga, ale yt to jest straszna padaka, niektore filmy nawet w 1080p ciężko obejrzeć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jakie konkretnie ciężko obejrzeć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest kwestia tego, że nie działają konkretne filmy, tylko jak się "wstrzelisz" w zły czas (zapewne wysycenie styku YT z Orange ma tutaj znaczenie), to czekasz na uruchomienie filmu bardzo długo. Albo co chwilę film się zacina, wyskakuje buforowanie i trzeba zmniejszyć jakość. Miesiąc wcześniej nie było takich problemów, filmy zawsze działały w 4K od razu i bez przycięć. U innych operatorów też problemu nie zauważyłem, więc nie jest to wina (wyłącznie) po stronie YT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie nie ma reguły (klipy muzyczne czy vlogi tak samo się przycinają), ale zauważyłem że od rana tak do 13-14 godziny to nie ma żadnych problemów. Np. teraz odpaliłem 10 kart z filmikami 4k i nic sie nie działo. I tak jest od 2 tygodni+