Witam wszystkich. Od kilku tygodni mam problem z odtwarzaniem filmów, grami online. Pingi potrafią skoczyć w WoT do ~ 600ms. Odłączałem WiFi, resetowałem FunBoxa.
@sylwko1978 jak z urządzeniami podłączonymi do routera? Duży ruch generują? Bo to też ma wpływ na osiągi, szczególnie przy wolnym łączu.
Tak jak pisałem WiFi odłączałem. Po kablu jest tylko PC.
@sylwko1978 wygląda więc, że duże obciążenie na centrali lub jeszcze inne problemy. Możesz wrzucić screena z synchronizacji linii?
@sylwko1978 zgłoszenie zrobić i niech diagnostyke internetu zrobią, jakaś usterka jest.
Gdzie to znajdę dokładnie. Funbox?
@sylwko1978 panel administracyjny, poprzez przeglądarkę.
Od paru lat bujałem się z rozłączaniem. Zgłaszałem to szukali w domu ciągle problemu. Potem stwierdzili, że to wina FunBoxa. No to wymieniłem. Teraz znów to.
@sylwko1978 parametry linii są w porządku, synchronizacja na 12 Mbit/s, więc pewnie jakieś 10 osiągasz. Nie jest to jednak szybkie łącze i każdy większy download lub upload może zwiększać ping, jak i obciążenie centrali.
Przecież nie masz utrat pakietów do testowanego hosta, więc utraty pakietów na routerze nie rzutują na utraty do hosta docelowego. Na jakim interwale testujesz? Standardowym 1? A parametry łącza masz dobre, znikoma ilość błędów, duży SNR Margin.