Utrata pakietów, duży ping w grach

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9994
  • 42062
  • 344

Kabel na 100% jest dobrym pomysłem. Nie taki kabel straszny jak go malują.😉

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3139
  • 11905
  • 71

@facebookpl a co to za problem kupić większą obudowę do PC? W calym zestawie to jeden z najniższych wydatków obok myszki i klawiatury. 

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 14
  • 36
  • 0

W moim przypadku obudowa by nic nie dała, karta graficzna zasłania mi drugi slot a nie mogę jej wpiąć w tej niższy bo zasłoniłaby inne ważne złącza. 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4451
  • 22334
  • 104

Ja używam karty sieciowej na USB C i dziala zupełnie tak samo jak karta do montażu wewnętrznego.  Używam też stacji dokujących DELLa i HP i nie ma żadnej różnicy na LAN względem PCIe. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16297
  • 68200
  • 880

@facebookpl  ja bym jeszcze sprawdził połączenie pomiędzy FB a SWB, oraz SWB- komputer. . Może samym przestawieniem SWB w inne miejsce poprawisz narazie jakość oolaczenia- mostu pomiędzy urządzeniami. Zaznaczam, że to rozwiązanie alternatywne dla kabla. 

Może na razie warto wyposażyć w kartę sieciową komputer i podłączyć go kablem chociaż do SWB na ostatniej mili? 

Kombinuj.... 

• 14
  • 36
  • 0

Niestety nie mam USB-c na obudowie 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3207
  • 15607
  • 141

@agat13napisał(-a)

Może na razie warto wyposażyć w kartę sieciową komputer i podłączyć go kablem chociaż do SWB na ostatniej mili? 

Przecież tak ma to podłączone i nic lepszego, poza zbliżeniem SWB do FB, w kwestii WiFi nie wymyśli. 

• 9994
  • 42062
  • 344

@Samotnicknapisał(-a)

@agat13napisał(-a)

Przecież tak ma to podłączone i nic lepszego, poza zbliżeniem SWB do FB, w kwestii WiFi nie wymyśli. 

Dokładnie. Jeśli aktualna rzeźba w kale zrobiona, nie jest ładna, to dalsze grzebanie w tym medium jest zajęciem dla pasjonatów rzeźbienia w tym tworzywie.

Do grania jakiekolwiek, byle sprawne, łącze eternetowe będzie lepsze niż jakiekolwiek, nawet całkiem sprawne (a nie takie jak to) łącze WiFi. Jak już zmieniać to przynajmniej w sensowną stronę - może się okazać że i to nie wystarczy, ale najpierw trzeba to wiedzieć. Kabel to punkt wyjścia. Nawet tymczasowa prowizorka dla testów odpowie na podstawowe pytanie: czy faktycznie problem główny jest w LAN? A o to chyba chodzi, czy nie @facebookpl ?

• 14
  • 36
  • 0

Raczej chodzi o LAN, tak przynajmniej wynika z wczorajszych testów na polecenie @Samotnick 

• 9994
  • 42062
  • 344

@facebookplnapisał(-a)

Raczej chodzi o LAN, tak przynajmniej wynika z wczorajszych testów na polecenie @Samotnick 

Raczej tak. Ale na pewno wolałbyś wiedzieć na pewno a raczej nie raczej.

Rada kolegi była ze wszech miar słuszna, ale oczywiście możesz jeszcze szereg innych testów wykonać, tylko zakładamy że nie jesteś typem z zacięciem do testowania tylko raczej chciałbyś wreszcie pograć normalnie. I dlatego rady (nie polecenia) zmierzają w kierunku rektyfikacji bardziej niż diagnostyki. To jednak niesie ryzyko: działania po omacku, szczególnie w tak specyficznym materiale, mogą prowadzić do nieprzyjemnych sytuacji. Dlatego nie proponuję "rozwiązania", proponuję sprawdzenie "a jak byłoby po kabelku". To nie wymaga wielkich inwestycji.