- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telia.net
Wrzuć screena ze strony statystyk połączenia z routera. Takie skoki pingów są charakterystyczne dla łącza, które za wysoko się zsynchronizowało i występują błędy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telia.net
No cóż, łącze faktycznie ponoć jest kiepskie mimo średniej odległości od "centrali". Mam możliwość skrócenia przewodu telefonicznego wewnątrz domu o około 20metrów przez przemieszczenie routera i przedłużenie przewodów sieciowych, ale próby robione na innym routerze (aby mieć podgląd większej liczby parametrów) pokazały, że takie skrócenie kompletnie nic nie daje.
Oto statystyki z liveboxa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telia.net
Noxi napisał(-a):No cóż, łącze faktycznie ponoć jest kiepskie mimo średniej odległości od "centrali". Mam możliwość skrócenia przewodu telefonicznego wewnątrz domu o około 20metrów przez przemieszczenie routera i przedłużenie przewodów sieciowych, ale próby robione na innym routerze (aby mieć podgląd większej liczby parametrów) pokazały, że takie skrócenie kompletnie nic nie daje.
Oto statystyki z liveboxa
@Noxi Linia super jak na 20Mb
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telia.net
Czy jak się robi test to ten zielony wykres jest równy. Orange w W-wie jest równo.
Wychodzące to trochę przycięte, Linia nie jest długa błędów też nie łapie (strona wchodząca) Normalnie to ping powinien być rejon 20ms. przy standardowych ustawieniach, tutaj jest 30ms.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telia.net
U mnie jest zbliżony do równego. Telefonicznie Pani mi powiedziała kiedys, że linia jest na tyle słaba, że i 20 nie powinno działać. Gdzie szukać rozwiązań? Kiedyś Upload miewał wyższe wartości (tak mi się wydaje, ale pomiarów nie mam niestety).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telia.net
Noxi napisał(-a):Login z "/ipv6" wydaje mi się, że bez tego nie mogłem nawiązać połączenia.
@Noxi zobacz tu co zrobił @Suar https://nasz.orange.pl/t5/%C5%9Awiat%C5%82ow%C3%B3d-i-Neostrada/Internet-zaczyna-quot-muli%C4%87-quo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telia.net
Po wykasowaniu ipv6:
Po wykasowaniu ipv6 i zaznaczeniu opcji wymuś IPv4:
Chyba nie tędy droga