- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szybkość pobierania 100/100 na kablu ktory poprowadziłem przez ścianę. Co się mogło stać?
@polishmen mniej skomplikowaną i pewniejsza montażowo. Przelotowa brzmi dziwnie -nigdy nie stosowałem. Mam normalną zaciskarkę i wtyczki końcowe. Zawsze działa😉
Do tego tester. Jeśli nie masz takiego zestawu- tylko gniazdo beznożowe, samozaciskowe. To pewność poprawnego wykonania instalacji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szybkość pobierania 100/100 na kablu ktory poprowadziłem przez ścianę. Co się mogło stać?
@agat13 Czyli wybrać wtyczki modularne tak zamiast przelotowych?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@polishmen ja tylko takich używam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 @j131 @ketrasaArtur Dzięki za pomoc odezwę się jak sie uda to zrobić i zadziała miłego dnia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@polishmennapisał(-a)@Samotnick no około metr jest poza budynkiem może lekko więcej
A później będzie płacz, że Ci porty padają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@polishmen nie kupuj żadnych gniazdek. Po co komplikować sobie robotę. Zrób tak jak kolega na początku wątku Ci radził. Na bank masz nie docisnięte żyły we wtyczce lub pomyloną kolejność. Jak masz dobry wzrok to nawet będziesz widział w którym miejscu się pomyliłeś. Idealną sprawą jest tester kabli ale kupować go na jedną robotę nie ma sensu. Zarób ponownie wadliwą wtyczkę, nie pomyl kolejności i mocno zaciśnij i wszystko będzie ok. Kupisz gniazdka i za chwilę będziesz miał identyczny problem bo coś nie docisnęło. Szkoda czasu i kasy. Dobrze Ci radzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To może inaczej.
Kolega @polishmen ma zaciskarkę do wtyczek, czy przeciągał gotowy kabel z wtyczką? Czy może kolega zaciskał wtyczki kombinerkami? Wszystko jest możliwe, skoro pomysł wyprowadzenia jednego metra kabla na elewację został wdrożony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamiętajmy, że najprostsze rozwiązania są najlepsze...kiedyś trafiłem na uszkodzoną zaciskarkę i partię wtyczek, których się po prostu nie dało zacisnąć skutecznie. I jedno ,i drugie wyrzuciłem..
Zaciskarką Krone też kilka razy udało mi się skusić, mimo, że wszystko jako praktyk robiłem szablonowo...
Gniazda beznożowe są szybkie i intuicyjne w montażu, dają możliwość poprawki jak się coś nie uda i tylko z powodu mojego gapiostwa i zmęczenia zdarzały się błędy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś