- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szybkość internetu a kompatybilność z WiFi 6. Dlaczego smartfon i tablet osiągają niższe prędkości?
@abcdnapisał(-a)Jeśli prędkość po wifi wynosi połowę tego co zapisano w umowie to to jest według mnie trochę mało
Nigdzie w umowie nie masz napisane ile będzie wynosić prędkość po WiFi. Coś chyba źle przeczytałeś.
A prędkość masz taką, na jaką pozwalają obiektywne okoliczności. Jeśli musisz koniecznie mieć wyższą, to inwestuj w lepszy sprzęt. Tylko po co, skoro po kabelku masz maksimum tego co możliwe na umowie?
J131 - zobacz na stronie domowej epsona jakie parametry ma jak wygląda mój model drukarki sx235w .
Ten model chyba w ogóle nie ma WPS - połączenie trzeba zestawić w dość specyficzny sposób. Nic nie napisałeś o tym jak to próbowałeś zrobić, więc nie sposób odnieść się do tego.
Tu jest oficjalna instrukcja:
https://www.youtube.com/embed/Qg1B1MjPSik
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szybkość internetu a kompatybilność z WiFi 6. Dlaczego smartfon i tablet osiągają niższe prędkości?
Dziś zrobiłem coś takiego ; wszedłem we właściwości pliku ''setup.exe'' sterownika do tego Zyxela , uruchomiłem tam opcję ; rozwiąż problemy ze zgodnością , a potem uruchomiłem jeszcze raz ten instalator , czyli zrobiłem nakładkę , zainstalowałem 2 razy to samo . I proszę - jaki jest efekt ;
https://www.speedtest.pl/wynik/385224017 😀
Sam nie wiem jak to się stało , że teraz jest taki wynik po wifi na windows . Na linuksie też jest lepiej ; około 480 zamiast 300 , choć z linuksowym sterownikiem nic nie kombinowałem .
Możecie mi wytłumaczyć co się stało z tym zyxelem , że się tak odmienił 😅 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcd czary......
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcd Ja stawiam na zniknięcie żyły wodnej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak działa WiFi: nigdy nie wiadomo na pewno co się wydarzy. W sumie fajnie jest śledzić jak dociekasz wszystkiego, koniecznie chcąc się przekonać na własnej skórze. W którymś momencie nabierzesz wyczucia i przestaniesz się dziwić 😀.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj się cieszyłem , ale niestety dziś jest już znacznie gorzej .
Po wifi pokazało tylko 344/115 i po kablu 620/116 .
Dlaczego dziś wifi działa słabiej niż wczoraj , nie wiem 😒☹️
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcdnapisał(-a)...
Dlaczego dziś wifi działa słabiej niż wczoraj , nie wiem 😒☹️
Dlatego, że WiFi tak ma. To jest normalne, spodziewane i nie ma prostego sposobu żeby się dowiedzieć o co chodzi ani tym bardziej żeby to zmienić. To jest istota tych bezprzewodowych protokołów komunikacyjnych.
Dlatego m.in. należy ich unikać. I dlatego takie są zalecenia, nie "moje", tylko wręcz oficjalne zalecenia operatora. I dlatego wszystkie sugestie dla Ciebie w tym temacie były podawane z lekkim zniecierpliwieniem.
To co odkryłeś jest oczywistą oczywistością. Nic nie jest z Tobą ani z Twoją siecią "nie tak", nie jest zepsuta ani źle skonfigurowana. Jest dobrze, w założeniach właśnie tak ma ona działać.
PS. Jest okres wzmożonej aktywności słonecznej, zorze polarne nad całą Polską się pojawiają, czemu się tu dziwić? Ciesz się że w ogóle działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś chyba odkryłem przyczynę zmian szybkości po wifi ;
ponieważ karta wifi na usb jest szersza niż wtyczka usb i blokuje swoją szerokością sąsiedni port usb - wpiąłem ją do aktywnego huba usb . Na podłodze jest listwa zasilająca a do niej jest podłączone kilka urządzeń ; laptop , zasilacz huba usb , stary monitor hp z 2008 r i coś tam jeszcze . Gdy laptop jest zasilany z baterii , wtedy listwa na podłodze nie jest włączona i rzeczy podpięte do huba usb muszą się zadowolić prądem z samego portu usb 3.1 . I wtedy jest gorzej ; po wifi tylko ok 300 . A gdy włączę listwę zasilającą , wtedy laptop jest zasilany z przez swoj zasilacz a urządzenia wpięte do aktywnego huba usb są zasilane prądem z zasilacza huba . I wtedy jest dobrze .
Po wifi w takim układzie jest np w tej chwili ;
https://www.speedtest.pl/wynik/385537645