- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprzedaż sieci światłowodowej Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cytuję za Telepolis :
"Jak informuje Bloomberg, francuska firma współpracuje z doradcami z Lazard Ltd. nad ewentualną sprzedażą udziałów w sieci światłowodowej kontrolowanej przez notowaną na warszawskiej giełdzie spółkę Orange Polska S.A.[...]."
"Rzecznik prasowy Orange Polska potwierdził agencji Bloomberg, że grupa poszukuje partnera do dalszych inwestycji w sieci światłowodowe i że został już wybrany doradca, który ma pomóc znaleźć odpowiedniego inwestora. Niektóre media sugerują, że takim mógłby zostać na przykład T-Mobile. Orange Polska i T-Mobile Polska współpracują już ze sobą w ramach spółki NetWorkS!"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Warto czytać w oryginale https://www.google.com/amp/s/www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-07-16/orange-is-said-to-mull-s... i zweryfikować czym Lazard się zajmuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem gdzie widzisz jakieś pomieszanie. Link który podałeś odnosi się do tej samej informacji i mówi to samo co podaje Telepolis. Skoro ich cytują i powołują się na Bloomberg to chyba sprawa jest jasna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marder sęk w tym, że mi się umowa nie skończy, bo mam na czas nieokreślony 😛 co najwyżej Orange może mi wypowiedzieć umowę, ale będą musieli znaleźć powód. zagłębię się w regulamin i poczytam sobie w jakich sytuacjach ISP może wypowiedzieć umowę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pablusnapisał(-a)@marder sęk w tym, że mi się umowa nie skończy, bo mam na czas nieokreślony 😛 co najwyżej Orange może mi wypowiedzieć umowę, ale będą musieli znaleźć powód. zagłębię się w regulamin i poczytam sobie w jakich sytuacjach ISP może wypowiedzieć umowę.
Tak to może być ciekawa sprawa. Też się nigdy w to nie zagłębiałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
będę czekał na rozwój sytuacji i czy Orange się do nas odezwie w tej sprawie czy po prostu wyłączy i szukaj wiatru w polu 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pablus raczej wątpię, że obecni klienci zostaną odcięci z dnia na dzień.
Orange może po prostu nie oferować już Internetu ADSL/VDSL nowym klientom, a obecnym klientom przy pierwszej awarii technicy stwierdzą, że naprawa jest nieopłacalna i umowa będzie rozwiązana. W ten sposób w kilka lat można wykruszyć większość usług na miedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba że sami sprowokują awarię i nagle np przestanie działać cały rejon...
Zastanawia mnie co będzie wtedy u klientów do których nie ma planów FTTH a jest bardzo zła jakość mobilnego 🙂