- « Poprzedni
- Następny »
wczoraj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wczoraj
Spadek prędkości internetu światłowodowego
@Samotnick Zresetowałem ONT i na razie prędkość wróciła do normy (311-314 Mb/s).
wczoraj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wczoraj
Resetowanie urządzeń tylko potwierdza że winny jest ten kabelek. ONT powinien chodzić bez przerw niezawodnie miesiącami.
wczoraj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wczoraj
Wątpie, żeby kabelek był winny. Wg mnie po prostu reset sesji naprawia na jakiś czas problem.
wczoraj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wczoraj
Gdyby to była jakaś losowa wartość to bym się zgodził. Ale objawy pasują do prędkości 100/100 Mbps. Podejrzana zbieżność, chyba że jedna z żył w kabelku nie kontaktuje stale tylko od czasu do czasu.
Miałem kiedyś coś takiego, więc nic nie wymyślam. Oczywiście może być i tak że ISP nie dowozi gdzieś upstream albo że to FB3 albo ONT ma uszkodzony port, ale zestawu ONT+FB3 się dalej nie zdiagnozuje. Sprawdziłbym jeszcze dla świętego spokoju czy zasilanie jest OK: napięcie w gniazdku i zasilacze, ale to w sumie diagnostyka operatora powinna wykryć. Więc jeśli nie kabelek to wymiana.
Miałem kiedyś coś takiego, więc nic nie wymyślam. Oczywiście może być i tak że ISP nie dowozi gdzieś upstream albo że to FB3 albo ONT ma uszkodzony port, ale zestawu ONT+FB3 się dalej nie zdiagnozuje. Sprawdziłbym jeszcze dla świętego spokoju czy zasilanie jest OK: napięcie w gniazdku i zasilacze, ale to w sumie diagnostyka operatora powinna wykryć. Więc jeśli nie kabelek to wymiana.
wczoraj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wczoraj
Oczywiście, też bym zaczął od wymiany kabelka i to zanim bym zaczął o cokolwiek pytać :). Z tym, że , tu OP dość oszczędnie serwuje inflacje, więc pozostaje tylko trzymać kciuki.
- « Poprzedni
- Następny »