- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
Napisz zgłoszenie o zmianę profilu synchronizacji na wyższą. Może coś się uda, ale może.
Usługa i tak działa w widełkach gwarantowanych umową.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
Ale tam nie ma takiej opcji. Co mam wybrać?
Jest brak połączenia, przerywa połączenie, internet wolno działa.
Po tym automat sprawdza łacze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
gacek585 napisał(-a):Ale tam nie ma takiej opcji. Co mam wybrać?
Jest brak połączenia, przerywa połączenie, internet wolno działa.
Po tym automat sprawdza łacze.
@gacek585 Przerywa połącznie z internetem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
Taki opis będzie OK?
"Witam. Coś się dzieje z linią. Po raz kolejny margines szumu spadł z 10 do 6 co wskazuje na spadek jakości lini vdsl. Chciałbym uniknać sytuacji w której kolejny raz automat podniesie margines kosztem synchronizacji. Pozdrawiam."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
I cała zabawa z orange usługa dla ludzi o mocnych nerwach i małych wymaganiach lub dla tych co nie mają wyboru, teraz niby orange światłowód wynalazło to dopiero musi nie działać i podejście ich bok w stylu "klient sie uprze i mu dej a skond wezna jak ni mom"
mam nadzieje ze nigdy juz mnie tak nie zaćmi by brać usługi od tych dziadów....
nigdy nie miałem dużych wymagań ale jeśli chodzi o internet orange w wersji VDSL to mega pomyłka - mnie np. podłączyli do zepsutego portu w szafie i przez 3 miesiące się z nimi bujałem...sprawdzili wszystko i wszędzie tylko nie u siebie bo w tej sieci z góry zakłada się że klient jest winny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
A więc tak.
Dzisiaj zgłosiłem również problem z telewizją . Podczas obciązenia łącza na kompie (youtube lub pobieranie) piseloza na TV niesamowita. Reklamacje składałem przez telefon i dziwo po kilku minutach odzwoniła pani i umówiła techników na 15. Przyjechali i podczas naprawiania telewizji łącze się zapieło na ponad 42000 i margines około 9. Czyli mozna powiedzieć że wróciło w miarę do normy.
Niestety problem z telewizją jest nadal , walczyli 2h , wymieniali routery , dekodery, zmienili port w centrali , czyścili styki i TV dalej szwankuje. Dali w końcu spokój i przekaża problem dalej bo już zabrakło im pomysłów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
wow i tak to pewnie niestety potrwa u Ciebie, teraz przyjadą nad-technicy naprawdę z orange i tez nic nie zrobią...a na końcu dostaniesz rekompensate (oczywiście jak się upomnisz) np całe 2zł będziesz mógł sobie kupić zapałki bo na zapalniczkę nie starczy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spadek jakości lini VDSL
Zobaczymy co dalej wymyślą z tą telewizją , ale ważne że margines sie podniósłi synchro troche wstało.