- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezygnacja ze światłowodu po wizycie techników - FB 2.0/3.0 vs własny router
► Wątek został wyodrębniony z tematu Funbox 3.0 - koniec z własnym routowaniem ? - Moderator Wiktor ◄
NO i lipa. Zrezygnowalem ze swiatlowodu. PRzyszli i wyklocali sie ze nawet jak dadza mi fb 2, czego zrobic nie moga, to i tak nie ma mozliwosci podpiecia wlasnego routera bo fb 2 loguje sie specjalnymi kodami. Po drugie, powiedzieli ze bedzie problem z polozeniem swiatlowodu do mojego pokoju. Jedynie przez expander wifi lub za doplata na okretke. Wiec pieknie to wyglada tylko na reklamach i filmikach Orange. Adijos swiatlowod.
Zreszta ogolnie nie byli zbyt uprzejmi. Weszli i od razu negatywnie nastawieni. "Panie kto panu tak powiedzial ze pod ONT mozna swoj router? To fb2 sie loguje kodami a nie ONT". "Panie tu bedzie masakra. Ja nie dam rady tu panu polozyc swiatlowodu do pokoju". Dobra . Nie potrzebuje tego swiatlowodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem po co wyżynasz się na technikach. Mają zlecenie to robią, zakres możliwych modyfikacji też określa ktoś z góry. Nie raz pisane było że fb2+ont nie jest możliwe wszędzie na dziś. Porównanie do reklam trochę nie trafione. Masz w nich fb3. Szkoda, że nikt z Orange nie chce przedstawić argumentacji czy pełnej analizy swot która w większości firm jest tworzona. Przynajmniej byłoby to szczerze a nie ciepła woda w kranie że wszystko można.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja sie nie wyżywam. Troche ich rozumiem. Ale Orange powinno to inaczej reklamowac i podszkolic doradcow. Zastanawia mnie tylko to dlaczego na tylu forach mowia ze fb 2 mozna schowac do szuflady a pod ONT podpiac wlasnx router. Jak widac nie mozna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pierwsze - to musi być na zleceniu przy umawianiu wizyty technika. Na BOK możesz sprawdzić czy rzeczywiście tak było. Druga kwestia że czasem mimo zaznaczenia urządzenia - w danej lokalizacji nie mozna go mieć z uwagi na warunki techniczne - ale wtedy zwykle wcześniej ktoś powinien do Ciebie oddzwonić (a nie dzień przed).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teraz to nawet bym nie chcial ani fb 2 ani fb 3 skoro fb 2 tez nie mozna podmienic na swoj router. Fora wprowadzily mnie w blad.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz odpowiedni sprzęt i umiesz sam go skonfigurować, to możesz. Podejrzewam, że technika miał na myśli że on Ci tego nie podłączy - bo jego rola kończy się na podłączeniu któregoś z funboxów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie nie. Rozmawialem z nimi wyraznie. Powiedzieli ze NIE MA MOZLIWOSCI ZAMIANY NAWET FB2 NA SWOJ ROUTER. To wlasnie funbox wysyla kody logowania i zaden obcy router nie zostanie zaakceptowany. Bedzie odrzucony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie będę wnikał co miał na myśli. Na pewno zgodnie z regulaminem powinieneś korzystać ze sprzętów od Orange. A co robisz na własną rękę - to na własną odpowiedzialność. Na pewno tracisz zdalną diagnostykę łącza i kilka spraw z tym związanych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
NO ok. Ale dlaczego upierali sie ze nie da rady. Wlasny router zostanie odrzucony. Jak powolywalem sie na doradcow i na fora to kłocili sie ze nie dam sobie przetlumaczyc. "Powtarzam. Żaden inny router inny od funboxow nie zostanie zalogowany przy probie zestawienia polaczenia!!!" Powtarzali mi to kilkukrotnie jak jakąś mantrę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Na pewno tracisz zdalną diagnostykę łącza i kilka spraw z tym związanych.
Nie traci diagnostyki łącza na własnym routerze.
- « Poprzedni
- Następny »