- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezygnacja z Orange TV i pozostawienie samej Neostrady(koniec umowy).
Cześć 🙂
Mam do Was takie pytanie.
Posiadam Neostradę 10MB/s wraz z Liveboxem 2.0, z którego w ogóle nie korzystam ponieważ posiadam swój własny router kupiony w sklepie. Posiadam również Orange TV wraz z dekoderem (nie pamiętam jaki to model), z którego również nie korzystam, dekoder podłaczony tylko raz okazał się niepotrzebny i od tego czasu siedzi sobie w pudełku a ja przez to płacę prawie 70zł miesięcznie za wszystko.
W marcu dokładnie 18 kończy się umowa i chciałem zrobić coś takiego aby pozbyć się Orange TV a zostawić tylko Neostradę 10MB (więcej niestety się nie da) i płacić 39,90 miesięcznie za sam intenet (telefon stacjonarny u innego operatora).
Nie wiem za bardzo co mam zrobić aby wszystko było w porządku i żeby przypadkiem nie dostac jakiejś kary umownej. Czy muszę złozyć wypowiedzenie całej umowy neostrada+tv oraz oddac sprzęt czy da się jedynie zrezygnowac z orange TV i pozostac przy neostradzie?
Będę wdzięczny za odpowiedź 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@log4760 zajrzyj do umowy czy jest w niej napisane coś o automatycznym przedłużeniu oraz o trybie wypowiedzenia. Zdecydowanie przy odstąpieniu od korzystania z TV (rozwiązanie umowy w tej części) trzeba będzie oddać dekoder wraz z kartą i całym osprzętem... W razie wątpliwości najpewniejsze informacje uzyskasz w salonie albo w kontakcie z BOK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W kwestii formalnej to rozumiem, że telefon u innego operatora to usługa na łączach Orange (WLR)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz zadzwonić na 801505505 albo na 510700700 nawet 3 miesiące przed końcem umowy i normalnie wprowadzą Ci zamówienie na odłączenie tv z dniem końca obecnej umowy. Po odłączeniu w ciągu 14 dni trzeba zwrócić sprzęt do salonu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
@salatatm: to jest na pewno oficjalna droga by składać rezygnacje przez telefon?
Możesz zadzwonić to sam Ci to zrobię 😄 bo tak naprawdę jest to traktowane jako przedłużenie umowy z rozpakietowaniem usług. Więc śmiało. Nie możemy natomiast przyjąć samego wypowiedzenia umowy. Czyli przykładowo jeżeli mamy neo i telefon stacjonarny analogowy i chcemy z tego telefonu zrezygnować to w takim wypadku faktycznie pozostaje salon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czemu miałbym odłączyć? Podpisujesz aneks na świadczenie samej neostrady jeżeli odstępujesz od tego aneksu to wracasz na to co miałeś do tej pory.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tfu przepraszam jak najbardziej umowę a nie aneks mój błąd. Co nie zmienia faktu że wygląda to tak że dzwonisz sobie masz przykładowo funpacka i chcesz PRZEDŁUŻYĆ umowę ale z samą neośką to to możemy zrobić.
- « Poprzedni
- Następny »