Przyłącze telefoniczne 15m od domu a odmowa

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 3
  • 0

Witam, czy ktoś mi może podać jaka realna kwota wynosi kabla do 15 metrów od słupa ze skrzynką w powietrzu do domu.. Ponieważ orange odmówiło mi instalacji wyliczając niby koszt na 800zł? 

15 metrów kabla a skrzynka stoi nic chyba więcej nie potrzeba czy to naprawdę tak drogo?

4 ODPOW. 4

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33104
  • 40664
  • 1403

A jest dostęp do słupa zapewniony? jest ustawiona służebność (w zakresie nowych podłączeń, a nie tylko na awarie) na gruncie?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 3
  • 0

Słup jest jak najbardziej według mnie dostępny, był monter przyjechał pooglądał zrobił notatkę do podłączenia wpisał na zaś 20m od słupa co naprawdę wynosi jakieś 15m nie więcej i powiedział że prawdopodbnie widzimy się za kilka dni, czekałem kilka dni nikt nie dzwoni ani nie pisze okazało się dopiero po zajściu do salonu że usługa anulowana bo koszty >.> podpisałem rezygnację z umowy a konto na które się loguje w panelu orange dalej widzę nabija czas okresu rozliczeniowego i data wygaśnięcia umowy jest podana za ileś tam dni czyli jescze nikt tego nie zamknął nawet a rezygnacja podpisana 2 dni temu

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33104
  • 40664
  • 1403

Tak uważasz że było coś nie tak, złóż reklamację. Internet czy telefon domowy nie są usługami powszechnymi więc nie ma obowiązku ich podłączania.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@ArduX istnieje możliwość, że brakuje wolnych portów, żeby Cię podłączyć, stąd odmowa.
Możesz napisać w tej sprawie zgłoszenie lub zadzwonić na BOK z zapytaniem. Technicy zawsze podają w zleceniu przyczynę niezrealizowania instalacji.