- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
BORAX , mam tylko jedno gniazdko na szczęście więc chyba rewolucji technicy w chacie nie zrobią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
Witam . Przyjechał technik i po sprawdzeniu parametrów mojej linii powiedział że taka prędkość nie pójdzie.Zdecydowałem się na tą opcję ponieważ na czacie konsultantka napisała że w systemie jest do 80 Mb/s i tak samo Pan który oferował mi umowę z tą prędkością mówił to samo ale niestety nie da rady.Temat do zamknięcia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
@bruno Czasami bywa i tak. Technik każdorazowo przed "przepuszczeniem" VDSLa podłącza swój modem i puszcza pomiar, robot mierzy linię oraz parametry synchronizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
@brunonapisał(-a)Przyjechał technik i po sprawdzeniu parametrów mojej linii powiedział że taka prędkość nie pójdzie.
Czyli jaka prędkość nie pójdzie? Jakie jest tłumienie linii? Jaka jest faktyczna długość linii? Jak mają w systemie to się powinno łapać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
jaryn nie mogę mieć szybszej neostrady niż tej do 20 Mb/s.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
Margines szumu w dół to nie jest tłumienie linii(downstream attenuation)
Moim zdaniem ten kalkulator policzył w miarę dobrze, może zbyt hurra optymistycznie ten VDSL.
Wszystko zależy też od stanu łączówek i par lokalnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
W kalkulator to wstawić tłumienie, a nie margines. Żeby się dowiedzieć jakie jest tłumienie to trzeba zadzwonić do obsługi i poprosić, żeby je podali.
Pytanie do fachowców, przy jakim tłumieniu VDSL2 nie będzie działał? Nie chodzi mi o to, kiedy oni jeszcze kwalifikują do podłączenia, tylko faktyczne już niedziałanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejscie na VDSL
Do ok. 20dB tłumienia podłączają max. Też jest to zależne ile osób jest podłączonych. Ja miałem 16dB tłumienia na ADSLu, to w dniu instalacji miałem 38Mb/s down i 8Mb/s up. Potem mój blok i blok obok systematycznie przełączali na VDSLa i spadło do 30Mb/s, czasami podczas awarii DLM przycinał nawet do 22Mb/s i nie chciał oddać. Wszystko zależne w jakim stanie jest linia i ile osób korzysta w okolicy.