- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejście z neo na internet mobilny w czasie trwania umowy na pakiet LOVE
Witajcie
Mam neostradę 10 Mb i jest troszkę za ciasna dla mnie, o światłowodzie mogę zapomnieć, nawet 80 Mb nie chcą mi dać i raczej Orange nie będzie sobie głowy zawracał internetem kablowym na wsi.
Chcę przejść na mobilny. Mam pakiet LOVE z neo- telewizja- telefon, do końca tej umowy mam rok i teraz pytanie:
Czy mogę umowę aneksować i przejść z neo na mobilny czy muszę czekać do końca umowy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mystic74 jak byś zmieniałlokalizację na miejsce, gdzie Orange nie może świadczyć umowy na kabelku, to można przejść na internet domowy LTE. Czy w trakcie umowy, bez zmiany lokalizacji? Raczej nie, ale warto zadzwonić na infolinię: 510 100 100 lub napisać na czacie w tej sprawie.
Jeżeli będzie możliwość przejścia z Neostrady na internet domowy LTE proponuję przed taką zmianą kupić starter Orange na kartę za 5 PLN i sprawdzić działanie Internetu. Na starterze teraz w okresie wakacji jest promocja 12 GB na 14 dni, więc wystarczy na testy. Dodatkowo 5 PLN ważne 30 dni do wykorzystania na pozostałe usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak samo miałem tylko Neostradę DO 10Mb i na więcej w mojej lokalizacji nie ma szans.
Koniecznie wpierw przetestuj działanie LTE aby nie wpaść jeszcze gorzej. Jeżeli będziesz miał dobry zasięg i cztery pasma na nadajniku to polecam router Huawei B818 (taki właśnie mam i szczerze polecam).