- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejście od lokalnego dostawcy na światłowód Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kuba2520 jeśli w momencie instalacji sieć dalej bedzie gestii innego operatora niż Orange, to technik powinien przyjść i założyć gniazdo od nowa, lub jeśli będzie leniwy i będzie wiedział, że korzystałeś z sieci dobrej pory, może odpisać do Orange, że sieć jest wykonana.
To jest jednym z etapów instalacji na sieci innego operatora i bez odpisania gotowości sieci /przylacza z gniazdem optycznym nie przejdziesz do kolejnego kroku.
Tak więc technik powinien się pojawiać.
Jeśli nie, zamów bezpłatną asystę i udawaj, że nie poradzisz sobie z instalacją i podpytaj technika już z Orange co sądzi o sieci.
Musisz stanowczo walczyć o poprawę stanu przyłącza przy instalacji usługi, no będzie to trudne już w czasie jej użytkownika. Wiem to z doświadczenia.
W trakcie uruchamianiem usług ułożenie kabla ethernet do dekodera masz gratis, później to będzie kosztować cenę asysty technicznej, czyli 150 zl
Na jakieś dodatkowe zabawy z siecią bym nie liczył, chyba, że "ładnie" poprosisz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Udaj się do najbliższego salonu Orange - sprzedawca w salonie sprawdzi możliwość świadczenia usługi w podanej przez Ciebie lokalizacji.
- Jeśli wszystko będzie w porządku - podpiszesz wniosek o zmianę dostawcy internetu.
- Wniosek przekaż do Twojego dotychczasowego dostawcy internetu - na podstawie tego wniosku wypowiemy umowę z Twoim dotychczasowym operatorem.
Ważne
Na dostarczenie wniosku do dotychczasowego operatora wniosku masz 21 dni.
- Dotychczasowy dostawca internetu wyznaczy planowaną datę wyłączenia usługi. Poinformujemy Cię o tym i zaprosimy do salonu, aby podpisać umowę.
- Nową umowę z Orange możesz podpisać w ciągu 30 dni, licząc od daty planowego wyłączenia usługi u dotychczasowego dostawcy.
- Po podpisaniu umowy z Orange, poinformujemy Twojego dotychczasowego operatora, aby wyłączył usługę po swojej stronie.
- Jeśli nie włączymy usługi w Orange, Twój dotychczasowy operator nie rozwiąże umowy i nie wyłączy usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut przepraszam, ale to chyba brzmi abstrakcyjnie...rozumiem, że to z oficjalnej strony, ale moja wyobraźnia nie jest w stanie ogarnąć tego procesu ..
Może ja już za stary jestem....